Daewoo-Chevrolet Nexia: Automaat nexia stinkt

Brandstof: Benzine

ik heb een nexia met automaat, sinds kort stinkt hij erg als je een aantal Km. hebt gereden. het is net of er iets verbrand, ongeveer dezelfde lucht als je constant met je voeten op de rem rijd. heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

devriesere

Geplaatst door devriesere (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Lopen de remmen niet aan ?

devriesere (0), 14 jaar geleden

Nee, die lopen niet aan. het zit volgens mij echt ergens bij de automatenbak.

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou verbrande automaatbak olie kunnen zijn, zit er wel voldoende in? Schakelt de bak nog wel goed?

devriesere (0), 14 jaar geleden

Ik ga daar eerst eens naar kijken, heb wel een vermoeden erin. hij schakelt nog steeds goed, maar afgelopen weekend was die rare lucht plots weg. wel moet ik ook het koelwater in de gaten houden, ik had het nog nooit gecontroleerd...stom...bleek er 2,5 liter vloeistof bij te moeten. ja ik weet het...dus ook de rest maar eens even controleren. ik denk dat er net genoeg olie in zit maar dat hij ver weg is. hopen dat het zo is. probeer hem deze week op de brug bij ons busbedrijf veolia te krijgen en even te checken.

devriesere (0), 14 jaar geleden

eigenlijk wel jammer van die wagen.....hij rijd echt goed, trekt wel eens waar voor geen meter...maar verder op de verlichting en aansteker van de middenconsul na werkt alles perfect. ( is overigens geen zekering ofzo...ik moet er nog naar op zoek wat daar de oorzaak van is) is een auto waar je normaal mee moet rijden,geen gekke dingen doen. ik ben er verder wel tevreden over. hij verbruikt alleen veel benzine...maar ja, automaat.

JN (0) PRO, 14 jaar geleden

Automaat olie moet een redelijk heldere kleur hebben, stinkt de olie heel erg en is hij donker van kleur dan duidt dit op een probleem.

Als olie donker van kleur is dan kan dat zijn dat er inderdaad te weinig olie in zit of heeft gezeten waardoor deze te heet geworden is en dus verbrandt of dat er een slijtage proces in de bak aan de gang is waardoor de olie door metaaldeeltjes donkerder tot grijsachtig wordt.

Is er niks tegen de uitlaat aan of op gekomen, olie lekkage uit de motor op de uitlaat ( een paar druppels kan al voldoende zijn )
Of is er niets tegen de uitlaat aangekomen, bijv. een stuk plastic van buitenaf??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.