Daewoo-Chevrolet Espero: Ben op zoek, maar twijfel nog

Bouwjaar: 1995

Hoi,
Ik ben op zoek naar een leuke auto voor weinig geld. (aangezien mijn budget niet zo groot is, ik heb net ernorme pech gehad met m'n Corsa). De Daewoo Espero ziet er uit als een auto die wel eens iets voor mij zou kunnen zijn.

Nu twijfel ik nog een beetje, aangezien de auto zo goedkoop is en toch zo luxe. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, zullen we maar zeggen.

Nu is mijn vraag: Kunnen de occaisions wat kilometers op de klok verdragen, of beginnen ze misschien toch na 150.000 km problemen te veroorzaken? Dat is eigenlijk het enigste wat mij tegenhoudt.

Heeft iemand hier misschien ervaring mee?

met vriendelijke groet,

André.

prutser9190

Geplaatst door prutser9190 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Technisch kan je ze vergelijken met Opel Kadett E. Als auto op lpg is hou rekening met revisie/vervangingen cilinderkop. Daewoo's hebben een enorme afschrijving die jij dan niet meer hebt!

RvL (0), 18 jaar geleden

Ik rijd zelf een Espero 1.8 uit '95 en heb er eigenlijk maar weinig problemen mee gehad.

De grootste recente problemen was speling op stuurkogels en fuseekogels, maar dat valt meer onder normale slijtage. De km-stand staat op 201000 op dit moment en hij loopt nog als een zonnetje.

Ik rijd zelf op LPG, ook hier heb ik nooit echt problemen mee gehad. Enkel een keer een kapotte koelwatertemperatuursensor. Deze sloeg regelmatig uit naar -35 waardoor hij terugschakelde naar benzine (immers, bij -35 graden bevriest het een en ander aan de lpg installatie).

Verder is in de afgelopen 8 jaar enkel de dynamo en een waterpomp vroegtijdig moeten worden vervangen.

De 1.8 en de 2.0 motoren zijn doorontwikkelingen van de 1.8 en 2.0 uit de eerste vectra/astra serie (de C18NZ en de C20NZ) en is in mijn ogen een uiterst betrouwbare motor. Op benzine zou deze met gemak > 250.000 moeten kunnen rijden.

Zwakke punten van deze wagen (eigen ervaring):
- hij is vrij dorstig. Op weg naar Spanje was 1 op 10 op LPG en 1 op 14 op benzine vrij normaal
- het rammelt/kraakt soms net wat meer. Maar van de andere kant, krakende wagens lopen het langst
- airco is bij mij al een aantal maal gevuld en weer leeggelopen. Er zit een lek bij de compressor is mij verteld. Kosten reparatie ¤600 en dat heb ik er niet voor over
- ook de uitlaat is vrij snel versleten, vooral bij korte stukjes

Sterke punten van deze wagen (weer eigen ervaring):
- betrouwbaar: heeft me nog nooit laten staan
- voor een dergelijke auto best een goede wegligging
- als tweede hands aantrekkelijk qua afschrijving: alles is al afgeschreven ;)
- niet snel, maar zeker ook niet langzaam
- luxe uitgevoerd met airco en centrale deurvergrendeling etc.

Ik hoop dat je er iets aan hebt!

[edit]
zie net dus dat dit een post is uit november vorig jaar...

mark mobron (0), 18 jaar geleden

nvt

Michiel7819 (0), 18 jaar geleden

Ik ben zelf ook de eigenaar van een daewoo espero 1997. Fijne auto's. Nooit problemen mee gehad. Moet alleen binnenkort een stuurkogel vervangen.
Altijd starten en lopen.
Ook op vakanties naar zuid-europa zijn het auto's met veel luxe die je reis behaaglijk maken. Heb zelf een 1.8 motor, en rijdt met vouwwagen en volgeladen auto met gemak 130 de hele weg.

Ik moet deze helaas verkopen omdat ik te veel kilometers maak. Jammer genoeg zijn er geen diesel-uitvoeringen!

bert54 (0), 17 jaar geleden

heb zelf al 3jaar daweoo espero 18 cd van 96, rijdt prima staat nu op 150000 gewoon 3 x apk , en de gebruikelijke dingen, je weet van te voren dat je een tweedehandsje koopt. kijk in het onderhouds boek of bel de vorige eigenaar.het is echt een prima auto heb diverse mensen gesproken die er ook een hebben .
zijn alemaal goed te spreken ,het is toch opel.
succes , met de koop

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=mark mobron]koop nooit een espero werk zelf bij daewoo en het zijn hokken van auto's kan je beter b.v. een goedkope mazda 323f kopen of zo zijn best betaalbaar !!!![/quote]
neem aan dat dit een persoonlijke smaak is? wat overigens niet de vraag was.. en waarom? een 323F alsof dat geen konijnenhok is... het kan ook niet anders ze kosten ook geen drol, dan mag je natuurlijk er ook niks van verwachten..

en zo is de cirkel weer rond....

paul,

RDW2006 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mijheer Mobron, wij zijn onlangs via klantenservice op de hoogte gesteld van uw schrijven. Wij van Chevrolet zijn hierover nogal aangeslagen. Wij zullen u binnenkort opzoeken teneinde uw adviezen omtrent ons vlaggeschip en publiekstrekker nr. 1 te doen omslaan in een mildere versie.

Daewoo is inmiddels de meest verkochte auto in Europa mede door uw inzet.
Met name de Espero, op de voet gevolgd door de Volkswagen Golf op een tweede plaats, zijn fijne auto's en vinden gretig aftrek in Nederland.

Wij vragen u dan ook met klem uw mening te herzien.

Tot ziens in de Huchtstraat.

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

-:))

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Hopelijk is dit bezoek van de importeur dan wel gebaseerd op feiten! Klinkt nu nogal dreigend.

RDW2006 (0) PRO, 17 jaar geleden

In reactie op mijnheer Leeuwenhart het volgende.

Vol afschuw hebben wij kennis genomen van meningen alhier tentoon gespreid.
U zult begrijpen dat enige harde middelen, waaronder de duimschroef en het kielhalen niet zullen worden geschuwd.
Voor de bediening van deze middelen zoeken wij nog een vrijwilleger. Wellicht iets voor iemand van deze site?

Wanneer er mensen zijn die ook vinden dat de Espero de beste auto is, die ooit in productie is genomen, dan vernemen wij dat gaarne.
U kunt e.e.a. kenbaar maken op deze site, zodat we op korte termijn over kunnen gaan tot de voltrekking van het vonnis.

met groten dank voor uw medewerking,

hoogachtend,

Dhr. D. Woo.

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik meedeel in de schadeclaim dan doe ik graag mee. Geld hoef ik er niet voor te hebben, ik offer mij op als u mij een jaar gratis Daewoo rijden inclusief brandstof geeft.

Mocht u aan deze eisen kunnen voldoen dan zal ik iedere dag met de Daewoo naar Mercedes-Benz rijden en zal iedereen vertellen dat de Daewoo superieure perfectie is!

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Voor mij staat nu vast: nooit geen Daewoo/Chevrolet want mocht je ooit in een zwak moment vinden dat het niet de beste auto is, staat de importeur klaar je te komen (laten) lynchen. Ik vrees dan ook het ergste voor al diegenen die op de site van Autoweek bij MyReview geen 5 sterren hebben ingevuld. Hopelijk is de service van Deawoo net zo agressief als het gaat om zaken op te lossen.
Dit is in ieder geval mijn laatse bijdrage aan dit onderwerp aangezien het niet meer om techniek gaat en niet de doelstelling van deze site is.
Mag ik alle andere serieuze forumleden ook vragen hier niet meer op te reageren!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

indien men een benz gaat vergelijken met modellen uit de daewoo serie's dan zullen voor diegene appels en peren ook wel het zelfde smaken? gelet op de nieuwprijs! krijgt men toch een behoorlijk auto voor relatief weinig geld... bij de meeste grote merken is dit net andersom, alleen dan zit men er al aan vast en is het kwaad al geschied...

een mercedes is ook niet meer de benz van vroeger! vind het dan ook niet raar dat men zegt: heb liever een ster in de voorruit dan op de gril...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.