Daewoo-Chevrolet Nexia: Benzinemeter valt steeds uit

Bouwjaar: 1997

De benzinemeter van mijn Nexia valt af en toe uit, om daarna na enkele minuten weer voorzichtig iets aan te wijzen. Ook komt het naaldje nooit hoger dan de helft van de schaal. Wie weet waar dit aan ligt? Verder is het ngeheel onmogelijk om met de Nexia te tanken omdat het vulpistool steeds afslaat, ook als ik het vulpistool maar heel licht inknijp. Het vulpistool links, rechts, schuin, recht, omhoog, omlaag, half erin etc in de vulopening stoppen heeft totaal geen zin. Wie heeft een idee hoe dat te verhelpen is?

maurits7573

Geplaatst door maurits7573 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dupl-u-27108-5dd149c24b63c+Rob Berkers (0), 18 jaar geleden

Hoi, bedankt alvast voor jou reactie over het demonteren van de verwarmingsunit/blower voor de verlichting te vervangen. Van de benzinemeter zelf dat hij af en toe uitvalt weet ik niet zo veel. Misschien dat je de zekeringen eens moet nakijken of die allemaal in orde zijn. Wat betreft het tanken heb ik wel een oplossing. Slop het vulpistool helemaal in de opening en haal het pistool dan er bijna helemaal weer uit dat je net 8 cm van het vulpistool in de vulopening heb zitten. Dan het pistool lichtjes inknijpen tot je gaat tanken en met een beetje oefenen kun je de tank helemaal vullen zodat (als de meter helemaal goed zou functioneren) je kunt tanken zodat de meter zelf boven het maximum staat.

Met vriendelijke groet,

Rob Berkers

verrace (0) PRO, 18 jaar geleden

bij de tank vlotter van een nexia kan vervuiling ontstaan op
het sleep contakt , reinigen en meer druk op het sleep contaktje
geven kan helpen. er bestaat een modificatie van de tank vlotter als hij afwijkt ( afstellen dmv verbuigen ) bij de dealer zijn deze gegevens bekend .
je vind de tank vlotter onder de achterbank.
groeten rob.

maurits7573 (0), 18 jaar geleden

Kan ik die zonder gevaar losschroeven? Hoe zit het met de pakking tussen tank en vlotter?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.