Daewoo-Chevrolet Lanos: Benzineverbruik

Bouwjaar: 2002

Een tijdje terug gaf de lambdasonde na rep. van de uitlaat een storing aan. Nadat deze vervangen is, heeft de auto opeens een hoger verbruik van 1:11,3. Garage heeft de waardes gecontroleerd en alles is perfect. Nu gooien zij het op het 'koude' weer. Maar ik heb nog nooit meegemaakt, ook niet met vorige auto's, dat het verbruik dan ineens stijgt van 13,6 naar 11,3. Een verbruik van 13,6 vind ik al veel. Wat als het 10 graden gaat vriezen?
Ook stottert de auto soms, als ik in de 1e of 2de versnelling rijd. En soms houdt de auto in met optrekken. Garage wijt dit aan het gewend zijn te rijden met een te rijke afstelling. Maar dan moet ik er toch al helemaal geen last van hebben met een hoger verbruik? Weet iemand een oplossing?

B.v.d. Alberdina

Alberdina

Geplaatst door Alberdina (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

verrace (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,
een verbruik tussen 1:11 en 1:15 is normaal bij een lanos en inderdaad in de winter verbruikt een wagen meer.
maar als je het zeker wilt weten even een 4gas test laten uit
voeren . ps de banden goed op spanning helpt ook !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.