Daewoo-Chevrolet Espero: Centraalvergrendeling + airco + dashboardlampjes

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 CD

Ik heb een paar problemen:

1 Deurvergrendeling:

Toen ik de auto kocht ging RA portier alleen open, niet dicht. Als ik de auto met de schakelaar op de bestuurdersportier dicht deed gingen sommige deuren (steeds anders) vanzelf weer open. Als ik het knopje van de bestuurdersportier naar beneden deed ging het wel gewoon goed (open én dicht goed). Met de sleutel ging het ook goed.
Omdat ik er niet heel veel tijd in wilde steken heb ik het motortje RA vervangen, dit hielp niet, toen heb ik hem maar los getrokken omdat ik die deur weinig gebruik.

Helaas begint nu de RV ook te haperen: Deze gaat vaak niet open, wel dicht. Schakelaar bestuurdersportier werkt ook nog steeds niet.

Is dit slijtage, of eerder het reeds in andere posts beschreven IC op de aansturingsprint?

Dan nog een vraag: Hoe kan ik het best een universele afstandsbediening aansluiten op deze auto? Iemand ervaring/tips??

2 Airco: Toen ik hem kocht defect (gescheurde slang). Vervangen en gevuld. Blijft op druk en werkt meestal prima. Wil alleen soms niet aanslaan, ongeveer 1 op de 5 keer. Lampje op het knopje binnen brandt. Ventilator bij de gril slaat aan. Alleen magneet bij de pomp koppelt niet. Iemand een idee??

3 Dashboardlampjes: Soms gaat tijdens het rijden mijn acculampje branden en het handremlampje een beetje half (zwak licht). Nooit één van de twee. Gebeurt altijd tegelijk en zeer onregelmatig. Kan in de stad of op de snelweg zijn, met of zonder bochten/drempels. Na een paar minuten gaan ze meestal weer uit! Is dit erg? Accu is goed, startmotor loopt altijd perfect. Ook als hij een week stil staat.


Alvast bedankt!

demasterbaas

Geplaatst door demasterbaas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

streetkiller (0), 15 jaar geleden

hallo de master baas,

misschien kan ik je helpen met een paar vragen
1. weet niet of het helpt maar spuit de contactjes in met contactspray wil wel eens helpen
2. sorry weet ik helaas niet
3. ligt aan de dynamo heb precies hetzelfde probleem gehad revisie dynamo erin en heb nergens last meer van laat bij de garage je dynamo ff doormeten is zo gebeurd

suc6 marcel

demasterbaas (0), 15 jaar geleden

1 Ik heb inmiddels een bus WD40 in de deuren gespoten op alle bewegende onderdelen die met het slot e.d. te maken hebben. De centraal vergrendeling doet het weer perfect! Verder heb ik in de bestuurdersportier de aanstuurdraden van de vergrendeling bij het motortje afgeknipt en er een afstandsbediening in gezet. Als ik namelijk de deuren op slot deed met het knopje bij de bediening van de ramen in het bestuurdersportier, gingen ze meestal meteen weer open. Mijn vermoeden was al dat dat met de 5 draadsmotor in die portier te maken had (dat de sensor er voor zorgde dat hij meteen weer open ging ofzo). Dat was dus zo, alles werkt goed nu, alleen dus niet meer op de sleutel.

2 Airco begint het steeds vaker en beter te doen. Zal wel lang buiten gebruik zijn geweest en moest ff wennen ofzo...

3 Goeie tip die dynamo! Ga er binnenkort naar laten kijken! Tnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.