Daewoo-Chevrolet Leganza: daewoo leganza net gekocht en gelijk problemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Graag uw advies ivm onderstaand probleem



Heb een week terug een daewoo leganza gekocht in overeenstemming dat deze goed rijdend is. Garage is niet bovag erkend trouwens.

Bleek de volgende dag dat de koppelingset vervangen moet worden vanwege hevige trillingen tijdens het optrekken in de 1 (parapluutje binnen niet werkend)

deze laten vervangen en de monteur kwam er ook achter dat er geen druppel koelvloeistof meer in de auto zat, nadat hij deze gevuld had bleek de koppakking lek te zijn, al het water kwam de uitlaat uit.
De volgende werkdag ook nog maals de koppakking laten vervangen en een cilinder door een specialist laten slijpen en testen. Dit was noodzakelijk.

Bij het ophalen van de auto leek in eerste instantie de auto goed te rijden, maar zodra ik de snelweg opkwam bleek hij steeds van snelheid te minderen en uiteindelijk na hard gerommel viel de motor uit en heb hem weg laten slepen.
De motor bleek kapot te zijn.

Mijn eerste vraag is: kan de motor kapot zijn gegaan door verkeerde montage van de koppakking of niet goed slijpen van de cilinder.


en als laatste vraag, is het nog de moeite waard om deze leganza te repareren. denk dat een 2de handse motorblok mij minimaal weer 500 euro gaat kosten en heb inmiddels al aan reperaties meer als 750 euro uitgegeven zo een beetje.

bedankt voor uw aandacht

taza

Geplaatst door taza (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Leganza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

WPW (0), 14 jaar geleden

Het hangt er helemaal vanaf hoe de rest van de auto is, mechanische/electrische zaken zijn allemaal te repareren dus blijft roest en de ophanging over, als dat nog 100% is, is het de moeite waard.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Auto terug brengen en geld terug vragen.
Je mag redelijkerwijs verwachten dat je er mee kunt rijden en dat is dit niet.

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=primera p11]Auto terug brengen en geld terug vragen.
Je mag redelijkerwijs verwachten dat je er mee kunt rijden en dat is dit niet.[/quote]
Kijk hier mee uit.. je weet nie onder welke condities er is gekocht.. ook zal de aanschafprijs (ten opzichte van een soorgelijke leganza) een rol spelen..

primera p11 (0), 14 jaar geleden

De conditie is toch dat je een auto koopt om mee te rijden?.
Nou,simpel,dat doet deze auto niet en dat is wat je er redelijkerwijs van kunt verwachten.
Of,hij heeft de auto gekocht met deze afwijkingen en wist er van,dan word het een ander verhaal.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=taza]Heb een week terug een daewoo leganza gekocht in overeenstemming dat deze goed rijdend is. Garage is niet bovag erkend trouwens[/quote]
Onder deze voorwaarde is de auto aangeschaft. Dat de auto daar niet aan voldeed is duidelijk geworden.
Garantie is hier waarschijnlijk niet aan de orde, wel had Taza voor dat geld een redelijke auto mogen verwachten,
althans een auto die het langer volhoud dan een week...

Er valt bij het garagebedrijf wel degelijk iets te halen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Leganza of stel zelf een nieuwe vraag.