Chevrolet HHR 2006: elektronisch probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 107

Als ik een aantal minuten probleemloos gereden heb gaat mijn auto 'een eigen leven te leiden'. portiervergrendeling gaat continu open en dicht (pinnen omhoog/omlaag) en de motor begint 'in te houden'. hij maakt dan wel toeren, maar auto komt hortend en stotend vooruit.(net alsof de koppeling steeds wordt ingetrapt, terwijl het een automaat is). Motor maakt ander geluid, maar loopt wel regelmatig. Lijkt dan wel alsof auto niet in de 'hoogste automatische versnelling' komt ('D'), maar in de '1' blijft, terwijl de pook in de 'D' staat.
Op snelweg kan ik met moeite 100 à 110 rijden, maar met meer dan 3000 toeren en de wijzer van kilometerteller schiet op en neer.
Tevens hoor ik dan steeds een klikkend geluid (schakelaars?) achter dashboard in middenconsole.
Bij uitlezen in garage kreeg ik foutmelding U2105 ('Lost contact with engine control system)

Rik040

Geplaatst door Rik040 , lid sinds 10 maanden geleden

3 Reacties

Hans4040 PRO, 10 maanden geleden

Dan zou ik eerst de foutmelding oplossen door de oorzaak op te lossen.(repareren)

Tevens geef je aan dat het hier een automaat betreft, terwijl in de aanhef van dit topic "handgeschakeld stond", wat ik inmiddels heb aangepast.

Forum admin.

Rik040, 10 maanden geleden

Maar deze foutmelding maakt de oorzaak wel niet duidelijk en maar men weet niet waar men het probleem moet zoeken.

oldford PRO, 10 maanden geleden

De foutmelding heeft betrekking op de Can-bus, waar geen communicatie meer is met de motor-computer. Deze foutcode komt waarschijnlijk uit de automatische bak?
Mogelijke oorzaken: draadbreuk van de can-bus, motor-computer defect, automatische bak computer defect, (indien van toepassing) andere ook op de can-bus aangesloten computer defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet HHR of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.