Daewoo-Chevrolet Nubira: Geen verlichting bij inschakelen grootlicht.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Bij het inschakelen van het grootlicht valt de hele verlichting uit. Op dat moment rij ik dus in het donker.
De lampen zijn beide gecontroleerd en ik heb in de relaiskast ook 2 relais omgewisseld om uit te sluiten dat hier de oorzaak ligt.
Wat kan er nog meer mis mee zijn?

Groeten,
Dick

ormel014

Geplaatst door ormel014 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ormel014 (0), 16 jaar geleden

Hallo,
Na lang zoeken is de oorzaak eindelijk gevonden. Het bleek dus dat de kolomschakelaar defect was. Deze is inmiddels vervangen. De oorzaak dat deze defect is geraakt komt door het feit dat er een storing zit in de zekeringenkast of de kabelboom er naar toe. In de kabelboom is nm. 1 draadje gevonden welke gebroken was volgens de garagehouder. Hiervoor hebbn ze een nieuwe draad gemaakt van de schakelaar naar de zekeringenkast. Het enigste probleem nu nog is dat wanneer het grootlicht gebruikt wordt de schakelaar aan de achterzijde (bij de stekker) erg heet wordt en zelfs gaat roken. Dit heb ik wederom aangegeven bij de garagehouder en ze willen nu een extra relais plaatsen om de spanning op de draad te verminderen. Er blijkt dus nog steeds een fout in de bekabeling te zitten welke alleen verholpen kan worden door her vernieuwen van de zekeringenkast met kabelboom. Kosten zeker 300-400 Euro. De goedkope oplossing is het aanbrengen van een extra relais en daat gaat nu ook gebeuren. Ik hoop wel dat het probleem hiermee verholpen is.

Wie kent dit probleem ook?????
Groeten Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.