Daewoo-Chevrolet Lanos: Goedkoop adres Daewoo onderdelen ivm volledige op knap beurt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Graag doe ik een beroep op jullie kennis.

Ik heb in 2003 een Daewoo Lanos 1.3 hatsbach 5drs gekocht op aanraden van mijn vader. Ik had voor mijn werk per direct een auto nodig maar het moest kwa onderhoud niet te veel gaan kosten. Mijn vader had goede contacten bij de mitsubitsi dealer en deze had voor mij een Lanos staan uit 99.. geweldige auto/heel trouw.

Des tijds kon ik dit mij goed permiteren. Ondertussen, ruim twee jaar, 1 aandrijding en een aantal zelf uitgevoerde onderhoudsbeurten verder, sta ik op het punt om mijn auto eindelijk een goede beurt te geven. Dit is zo ver gekomen vanwege financien die er tussentijds niet waren.

Er staat ongeveer 80.000 op de teller en heb een aantal problemen. Een auto dealer is volgens mij geen oplossing. Na die aanrijding die ik heb gehad werd mijn schade geschat op 2.000. Schade: gebroken voorpoot rechts, nw voorscherm, uitdeuken/spuiten etc rechter achterdeur. Toen alleen een tweedehands rechtervoorpoot bij hun genomen voor 300 euro. Achteraf heb ik gehoord dat dit flinke bedragen waren.

- bij het remmen komt er aan de voorkant een geluid uit de wielkasten wat mij doet denken dat de remblokken/schijven aanlopen en dus waarschijnlijk vervangen moeten worden. (een complete set?) (kan dit kloppen en is dit makkelijk te vervangen?)

- lekke uitlaat (pot compleet geperforeerd, aankoppelingspunt tussen achter en voor flink onder de roest. Wat is wijsheid?

- rechter voorscherm en achterdeur moeten vervangen en afgewerkt worden

- compleet nieuwe banden en velgen set

Nu ben ik mij bewust dat het opknappen een flinke som gaat kosten. Toch wil ik dit wel graag gaan doen en desnoods zelf met wat verzamelde info. Mijn pa is namelijk ondertussen overleden en ik moet bekennen dat ik daarom veel waarde hecht aan mijn goudenkoets.

Concreet is mijn vraag: weet iemand misschien een geschikt adres voor de inkoop van goedkope onderdelen. Ik ben zelf best handig en volgens mij moet ik dit zelf kunnen realiseren. Wat raden jullie mij verder aan om nog meer te vervangen dan wel te checken en een beurt te geven?

Alvast bedankt!

Alex

Alex_Lanos 1.3

Geplaatst door Alex_Lanos 1.3 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

antonio (0), 17 jaar geleden

Kijk maar op www.koreancarparts.nl
Daar vind je alle onderdelen en staat het er niet bij kan je het onderdeel aanvragen.

succes ermee

Alex_Lanos 1.3 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Antonio,

Ik heb reeds na lang zoeken een aantal onderdelen van de sloop gehaald.

Uitlaat/voorscherm zijn vervangen. Ik heb tevens ook een achterdeur geregeld alleen is dit wat lastig monteren.
Ik plaat hiervoor nog even een call.. misschien dat iemand mij kan helpen hiermee.

Rio-man (0), 17 jaar geleden

koreancarparts vind ik wat aan de prijzige kant.

www.onderdelenlijn.nl????

Groeten Rio-man
Concept-car.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.