Daewoo-Chevrolet Tacuma: hoog toerental tijdens opschakelen gedurende korte tijd

Bouwjaar: 2008, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Sinds kort ben ik in het bezit van een Tacuma op LPG. Bij het opschakelen blijft na het gas loslaten en koppeling intrappen het toerental gedurende 1 a 1,5 seconde nog op 2500 om vervolgens terug te gaan naar "normale" waarden. De garage verklaart dat dit normaal is en te maken heeft met milieu eisen. Ik persoonlijk vindt dit vreemd. Wie herkent dit of weet er meer van?

Geplaatst door

sadrib (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Wordt inderdaad expres gedaan door de motor-computer vanwege milieu-eisen.
Of dit het effect helemaal verklaard weet ik niet.

Heb je hetzelfde gedrag met warme motor op benzine?
Heb je dit ook met koude motor?
En als je stilstaand gas geeft tot zo'n 3500 toeren?

oldford 0
badge

13 jaar

Oldford: ik heb het nog niet uitgeprobeerd op benzine. Dat zal ik gaan testen. Naar mijn idee is de tijdsduur met een koude motor korter dan met de motor op bedrijfstemperatuur. De auto is bij een Bovag garage aangeschaft en die geven ongeveer het zelfde antwoord. Met hun toestemming mag ik een diagnose laten stellen bij de Chevroletdealer. De uitkomst zal ik melden.


Chevrolet dealer bezocht. Conclusie: zit inderdaad in het motormanagement. Heeft te maken met milieu eisen. Hier kunnen/mogen geen wijzigingen in aangebracht worden. Levert volgens de dealer geen problemen op.

In een later stadium hoorde ik iets over NOX. Wat mag dat zijn?

sadrib 0

13 jaar

Wij hebben een Chevrolet Tacuma 1.6 van 2006 met 42.000 km, ook met LPG, met hetzelfde probleem. Als je wilt overschakelen moet je even wachten tot het toerental naar stationair daalt. Wij kregen van dealers ook het verhaal dat dit met het milieu te maken heeft. Ik vind het wel hinderlijk. Ik vraag me af of een chiptuner hier iets aan kan doen?

Dr. Yamamoto 0

13 jaar

Chiptuner? Ja, in theorie wel. Heb je wel een vakman nodig die heel, heel veel weet van dit systeem.
De meeste komen niet verder dan aanpassen van ontsteking en brandstof en max. toerental.

oldford 0
badge

13 jaar

Dit is een normaal verschijnsel, deze wagen is uitgerust met een stappenmotor, dit om millieuredenen, en werkt perfect, wel effe wennen.

belgil 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.