Daewoo-Chevrolet Tacuma: Na koude start loopt motor goed later op 3 poten en later goed.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Hallo,

Na een koude start loopt de motor mooi op 4 poten maar later (net voor overgang op gas) begint de auto op 3 poten te lopen. Als de auto op gas staat en er een aantal km mee is gereden loopt hij weer mooi op 4 cylinders. Dit probleem zit er al de hele winter in. Aangezien dit probleem niet continue is en alleen na opstart optreed denk ik dat het ergens in de electronica zit. En ja het storingslampie brandt meestal continue maar soms knippert deze ook een keer. Heb gelezen dat het ook in de massa aansluitingen kan zitten dus ga hiermee aan de slag. Indien iemand het probleem kent hoor ik het graag.

Groeten,

Jan

Jan Delta

Geplaatst door Jan Delta (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

meertg (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Jan

Ik weet niet wat de km stand is.
Maar ik denk dat je kleppen zijn uit gesteld ivm gas.
Ik heb zelf het zelfde probleem gehad.

Groeten Teun.

Jan Delta (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Teun bedankt voor je reactie.

De auto heeft nu 150.000 gelopen maar er is pas bij 110.000 km een gasinstallatie gemonteerd. Als de kleppen lekken zou de auto permanent slecht moeten lopen denk ik. Wel zal morgen maar even een compressie test uitvoeren om zeker te maken. Verder heb ik nog steeds het vermoeden dat het electr. moet zijn. Zal ook maar alle aarde kabels controleren. Hoop niet dat je gelijk hebt Teun.

Groet,

Jan Delta

Jan Delta (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi,

Alle aarde kabels schoon gemaakt en de EGR klep gemodifiseerd. Na dit alles management een reset gegeven en ongeveer 500 km gereden. De eerste 400km probleemloos maar daarna ging lampje weer aan. Foutmelding 1 P0300 Misfire. Dus maar weer verder zoeken. Iemand een idee?

Groet,

Jan Delta

Jan Delta (0) PRO, 12 jaar geleden

Wel nu zijn de bougiekabels/bougies/bobine/distributie vervangen en de aarde kabels gecontroleerd en nog loopt de auto soms op 3/2 poten. Het wordt wel erger en vooral als de motor koud is. Weet het nu niet meer vakantiegeld is al op!!!!!

Help!

Jan Delta (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik moet bekennen dat Teun had het bij het juiste eind. Heb in de vakantie de cyl. kop er af gehaald en het probleem was dadelijk zichtbaar. Uitlaatkleppen verzakt. Kop laten reviseren en zie daar het probleem is opgelost. Had ik maar dadelijk naar je geluister Teun dan was er heel wat minder gescholden op Daewoo!!!!!

Bedankt voor alle ondersteuning aan allen die hebben mee gedacht.

Groeten Jan Delta

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.