Daewoo-Chevrolet Matiz: inhouden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

koude start, motor slaat direct aan en loopt mooi rond, echter bij gasgeven houdt de motor in of slaat zelfs af om vervolgens opnieuw niet meer aan te slaan.
Bij constant toerental schokt de motor enigzins. Motor trekt niet meer zo goed als eerst. Brandstofverbruik is toegenomen. Als de motor eenmaal warm is zijn de eerst genoemde problemen over, minder trekkracht en verhoogd branstofverbruik blijft.
Motortester geeft geen storing aan.
Wie kan mij adviseren.

P.Broekema

Geplaatst door P.Broekema (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arjan bosman (0) PRO, 16 jaar geleden

Wij hebben al eenaantal malen meegemaakt dat de katalysator defect is, waarom hij daar extra last van heeft als de motor warm is weet ik ook niet. De combinatie van verdeelkap, rotor en bougiekabels vervangen is ook vaak een oplossing, dit kan je bijna elke grote beurt wel doen.

H.Zuidema (0), 16 jaar geleden

Alles gegevens klopten op de computer bij de stationaire afstelling van de Nexia 1.5 glx. Kabels zijn vernieuwd bougie's vernieuwd plus rotorkap.Maar tijdens het rijden bij meer gas geven smoort hij, en laat je het gaspedaal weer iets los dan is het weer goed.Uitlaat los gehad ook dit was niet het probleem.Volgens mij smoort hij als hij teveel of te weinig benzine krijgt. Het heeft volgens mij niks meer met de ontsteking te maken. Bij onbelast gas geven is alles goed rara wat is dit voor een probleem.Dus alleen bij belast rijden gaat hij als je het gaspedaal intrapt inhouden laat je het iets los is het weer goed.Heel graag een oplossing van jullie's kant.

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

eens luchtmassa meter schoongemaakt?

verrace (0) PRO, 16 jaar geleden

de nexia`s hebben vaak een slecht ontsteking spoeltje ! is eenvoudig te vv. en kost 15 euro
past precies bij de omschreven klacht.
luchtmassa meter heeft de nexia niet, wel een map sensor maar deze geeft nooit geen problemen.

gr.r.

H.Zuidema (0), 16 jaar geleden

Het gaat hier om de Deawoo Nexia 1,5 glx 16 klepper: De garage's kwamen er niet achter, alles vernieuwd wat met inhouden te maken kon hebben ik werd er moedeloos van. Ook de computer gaf geen fout melding. Maar nu is hij dan eindelijk klaar door mijn eigen toedoen de auto trekt weer als nieuw. De oplossing was heel eenvoudig. Een injectie spoeling van Forte 1 flesje in de bezine tank 12,euro en elke dag werd het beter met het trekken.Nu rijdt hij weer als vanouds .Ik ga dit nu regelmatig bijhouden 1xper 5000 km en je houd een schone injectie motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.