Daewoo-Chevrolet Tacuma: Inlezen/leren reservesleutel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Omdat de reservesleutel bij afleveren van onze "nieuwe"auto niet bijgeleverd was is er door de verkopende partij (toyota dealer) een nieuwe voor mij besteld. Deze heb ik gisteren binnen gekregen maar nu schijnt deze ingelezen te moeten worden. Het is een "harde"sleutel zonder afstandbediening. Nu heb ik in het boekje gelezen dat als je de batterij van de hoofdsleutel vervangt (die met AB) je een aantal kleine handelingen moet doen om hem weer goed te laten werken. Is dit met de AB-loze sleutel ook te doen of zou die in 1x moeten werken zonder dat je hem voor veel geld moeten laten inlezen door de dealer. Ik vind toch eigenlijk (ook al is het een andere merk dealer) dat deze de dan eventueel te maken kosten gewoon zou moeten vergoeden. Ik lever hem nl ook gewoon 2 sleutels af.

Is het trouwens normaal dat je voor het afstellen van je koplampen gewoon effe 30 euri armer wordt gelicht? Ik dacht dat het afstellen van koplampen toch wel service van de zaak zou zijn maar niets is minder waar bij het Motorhuis Den Haag. voor zeggen en schrijven 4 minuten werk (inclusief naar binnen en naar buiten rijden) moest ik gewoon 29.95 aftikken. vind dit echt belachelijk. Laatst ook al effe 30 euri armer vanwege het uit laten lezen op de computer. terwijl dit een half jaar daarvoor gewoon gratis was. begrijp dat het crisistijden zijn maar volgens mij floreert de handel in 2e hands auto's en reparaties als nooit tevoren...Maar goed dit alles terzijde. de vraag blijft of ik een reserve sleutel moet in laten lezen of dat ik dat zelf kan of dat het zelfs niet hoeft. Ben nl na wilde verhalen bang dat als ik hem probeer dat de de auto niet meer start omdat ie het ziet als een "illegale"poging tot starten.

Maus72

Geplaatst door Maus72 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

ja sleutel moet ingelezen worden

Maus72 (0), 14 jaar geleden

[quote=kleijn]ja sleutel moet ingelezen worden[/quote]
enig idee hoe dat dan gaat en of dat geld kost?

kleijn (0), 14 jaar geleden

bij mij was het gratis maar reken op 25 euro
het inlezen dan.
anders ga je toch even naar een monteur en vraag je het
misschien doet die het wel even voor je .
het is de zender van de start onderbreker
want je hebt geen ab schrijf je
echt veel werk is het niet
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.