Chevrolet Cruze 2009: Kan vijfde versnelling niet grijpen.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F18D4, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 104

Goedeavond,

Sinds een maand eigenaar van een Chevrolet Cruze. Vette pech. Kan van de ene nacht op de volgende dag mijn vijfde versnelling niet meer in. Voorheen geen symptomen, helemaal niets. Helaas ben ik 0% auto technisch.

Het voelt alsof er een muur tussen mijn neutraal en vijfde versnelling zit. Eigenlijk precies wat je voelt als je tussen de 3-4e en 5e versnelling naar boven drukt. Nu lijkt het alsof de versnellingen naar rechtsgeschoven zijn?

Volgens de ene garage is dit een synchromeshring die stuk is. Vervolgens een versnellingsbak vloeistofwissel laten uitvoeren en de monteur zei dat er geen gruis aanwezig was. Hij beweerde dat mogelijk een kabelwissel dit kan verhelpen. Een verschil tussen een revisie van 2,000€ en een kabel van 400€ en arbeidskosten van 400€. Aardig zakcentje...

Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Zou je bij een versleten synchromesh metaal/gruis moeten zien? Ik kan namelijk helemaal niet mijn 5 in. Schiet ook niet terug of iets.

Ik hoor het graag van jullie.

Shch97

Geplaatst door Shch97 , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

oldford PRO, 1 maand geleden

Heb je de auto van een particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

harry4203 PRO, 1 maand geleden

T is toch niet zo moeilijk om te bepalen of het in de bak of het schakelmechaniek zit. bij een defecte synchromesh kun je over t algemeen stilstaand nog wel gewoon de versnelling inschakelen. zou even een goeie garage opzoeken..

Shch97, 1 maand geleden

@oldford Net contact gehad met dat bedrijf waar ik 'm gekocht heb. Hij gaat zo dus kijken wat het is.

@harry4203 Bedankt voor je antwoord. Zeker een opheldering. Ook stilstaand kan ik er niet in, zowel motor uit als motor aan. Echt 1 op de 50 keer bij het intrappen van m'n koppeling kan ik er in.

Voor nu is de koppelingskabel zoals de monteur aanwees mijn hoop. Wellicht is het iets kleins, want ik kwam ook een topic tegen waarbij ze beweren dat er een soort van cola blik ergens onderaan zit met een clip die drie standen heeft. Geen idee wat ze bedoelen, maar goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Cruze of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.