Chevrolet Cruze 2009: Vreemde geluiden onder de kap

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F18D4, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 104

Beste allemaal,

Sinds 3 weken ben ik in het bezit van een mooie Chevrolet Cruze 1.8 met 118500 km op de teller. Deze zal dus nog een tijdje mee moeten kunnen. Na de dag van aankoop langs de garage geweest omdat ik een roterend/zwappend geluid waarneem tijdens het rijden (gaat mee in de snelheid van de omwentelingen van de wielen). Dit is de ene keer duidelijker aanwezig dan de andere keer. Wat opvalt is dat het goed hoorbaar is op een geasfalteerde rechte weg, en nadering van rotondes en kruisingen als men het gas loslaat. Op het moment dat de koppeling wordt ingetrapt, is het geluid weg, dus vermoed ik dat het hem niet in de wielen etc zit.

De monteur heeft er een stukje mee gereden en heeft de wagen op de brug gehad. Maar deze concludeert dat hij het geluid wel hoort, maar niet kan verklaren wat het is. De koppeling, drukgroep etc is het niet omdat de auto goed aangrijpt aldus de garage. Nu 3 weken verder is het geluid vaker hoorbaar en is er sinds deze week een nieuw euvel bijgekomen. Als ik de auto start, dan hoor ik een harde ratel uit de motor komen. Ik vermoed de kleppen. Dit geluid is 9 van de 10 keer weg na een paar seconden. Maar het komt ook voor dat het geluid niet weggaat en het klinkt alsof ik een diesel heb. Je hoort de motor dan tikken. Als ik de motor afzet en weer start is het weer een 2 sec aanwezig en dan is het weg. Op mijn werk had ik ditzelfde probleem en begon het motormangementlampje te branden. Ik heb de oliepeil gecontroleerd en deze was mooi op pijl. Toch een klein beetje bijgevuld en hierna was het lampje uit. Thuis even de OBD aangesloten en daaruit kwam naar voren foutcode: P0016 "Krukaspositie- nokkenaspositie sensor Correlatie (Bank 1 Sensor A)" Ook hokt (soms slipt) de auto op sommige momenten bij het optrekken.

Heeft iemand enig idee wat dit inhoudt en of dit met de klepstoters te maken heeft, en hangen al de bovengenoemde problemen met elkaar samen?

Ik heb tot eind mei garantie op de auto. Maar wil proberen op voorhand erachter te komen wat eventueel het probleem kan zijn. Ik hoop dat iemand mij een beetje op weg kan helpen, want zit met de handen in het haar gelet op de opeenstapeling van problemen.

Alvast heel erg bedankt voor de reacties!

Groet, Erwin

polo2005

Geplaatst door polo2005 , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 2 maanden geleden

P0016 geeft aan dat de distributie is uitgerekt.
Dat is een serieuze storing waar je niet mee moet dooorrijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Cruze of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.