Chevrolet Cruze 2011: P000A melding

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F16D4, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 91

Sinds een korte tijd begint soms onder het rijden het motormanagement lampje te branden en valt de motor terug in vermogen. Na het uitlezen van de boord pc geeft de EOBD een storingcode aan P000A Slow response on Camshaft position sensor in BANK A.

Als ik hierna via de EOBD de storingscode wis loopt de motor weer normaal en kan het soms een week duren voordat het lampje weer gaat branden. Dit gebeurd op totaal willekeurige momenten. Ik durf er op deze manier niet mee weg omdat de motor begint in te houden wanneer dit gebeurd.

De distributie is door een grote garage hier in het Noorden ongeveer 6 maanden geleden vervangen. Ik vraag me af of dit probleem hierdoor kan ontstaan en/of de storing dan al niet veel eerder had moeten optreden.

Wie kan mij op weg helpen om deze storing te verhelpen?

Vriendelijke groet, Marco Buurlage

marcobuurlage

Geplaatst door marcobuurlage , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

P000A - "A" Camshaft Position Slow Response, Bank 1
Het gaat dus niet om de sensor, maar om de verstelling van de nokkenas die (soms) te traag werkt.
Dat kan een probleem van de nokkenasverstelling zijn, de klep die het aanstuurt of de bedrading daarvan of een oliedruk probleem.
Na 6 maanden zie ik (vooralsnog) geen verbinding met het vervangen van de distributie.

    Bedankt oldford! Ik heb via de OBD2 de storing gereset. De storing is tot op heden nog niet terug gekomen. Heeft u een tip waar ik het beste kan beginnen met zoeken wanneer de storing toch terugkeert? Met vriendelijke groet, Marco - marcobuurlage, 1 jaar geleden

marcobuurlage, 1 jaar geleden

Kan het zijn dat de sensor verantwoordelijk is voor de verkeerde verstelling omdat deze vuil is of misschien niet goed werkt?

oldford PRO, 1 jaar geleden

Alles kan bij elektronika, maar het is erg onwaarschijnlijk dat de sensor het probleem is.

    Waaraan zou u kunne denken? - bouta_2, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Cruze of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.