Daewoo-Chevrolet Kalos: klefende koppeling?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

goedenavond

als ik een behoorlijk stuk snelweg heb gereden met de auto en ik gebruik hem de volgende dag weer dan is het net of de koppeling blijft plakken waardoor de auto met een schok vertrekt. ik laat het koppelingspedaal opkomen en dan duurt het even voor de koppeling pakt met een schok als resutaat. Als ik een korter stuk rij en gebruik hem de volgende dag dan is er niks aan de hand.

B1000

Geplaatst door B1000 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2120) PRO, 10 jaar geleden

Beweegt alles wel , tussen pedaal en koppelingshevel , als je de koppeling op laat komen ?
Anders zou het kunnen dat de koppelingsplaat niet soepel over de prisas schuift.

B1000 (0), 10 jaar geleden

geen idee, kan je dit makkelijk controleren of moet de boel uitelkaar.

kaleido 1 (2120) PRO, 10 jaar geleden

Met 2 man kijken , 1 trapt de koppeling in en de ander kijkt wat er onder de motorkap gebeurt als de koppeling langzaam los gelaten wordt , auto natuurlijk niet in de versnelling.
De hevel endergelijke moeten geleidelijk met het pedaal mee terug komen , blijft er iets hangen zie je dit.
Maar is het niet verstandiger om even langs de garage te rijden , en daar er even naar te laten kijken , ben bang dat dit voorbij de technische kennis gaat ?

B1000 (0), 10 jaar geleden

ja lijkt mij wel verstandig om dit bij een garage te laten bekijken maar omdat hij het probleem maar 1 keer heeft vraag ik mij af of het zin heeft. mischien dat ze toch iets kunnen zien / vinden.

B1000 (0), 10 jaar geleden

probleem is opgelost door het mechanisme wat de koppeling bedient in te spuiten met siliconen spray.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.