Daewoo-Chevrolet Matiz: koelmiddel probleem inlaat spruitstuk,

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800

hallo,

ik zit met het op problemcar bekende probleem van de verteerde inaat door koelmiddel,
nu hebben de particulieren het over een plaatje voor de afsluiting van het kanaal in de kop,
heeft iemand hier ook ervaring mee=

het is autootje van m´n vrouw dus durf ik het zelf wel aan, maar toch aan jullie even de vraag,

groeten floris

floris190e

Geplaatst door floris190e (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 12 jaar geleden

Hoi, heb bij de Matiz van mijn vrouw het zelfde probleem gehad. Spruitstuk verwijderd (waarvoor je overigens wel veel andere onderdelen moet verwijderen om bij de moeren van het spruitstuk te komen) en het stuk kunststof dat het betreffende waterkanaal in de kop afdekt er vanaf gezaagd. Van 3mm dik RVS een plaatje gemaakt en zelf een pakking gefabriceerd. Het hele spul weer in elkaar gezet en klaar. Dit was twee jaar geleden en sindsdien geen lekkage meer gehad. P.s: als je het spul toch uit elkaar hebt liggen kijk dan meteen naar de pakkingen van de EGR en maak de leiding van de EGR schoon (was in mijn geval bijna helemaal dichtgekoekt) en reinig het gasklephuis. Rob.

floris190e (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo Rob,

ik heb zaterdag terwijl het spruitstuk alleen maar los was, het deel van het koelmiddelkanaal afgeslepen, ik heb een alu plaatje van 8 mm dik gebruikt en het is nu ook dicht.ik had geen zin om veel te slopen,
en het is gelukt!!
werkt prima, beetje beun de haas maar ok,
groet

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 12 jaar geleden

Als je hebt kunnen volstaan met alleen het spruitstuk los te halen, dan heb je héle kleine vingertjes gehad. Is mij niet gelukt. Mooi dat probleem nu is opgelost...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.