Daewoo-Chevrolet Nexia: krijsende koppeling

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 16V

Smekend om hulp... Er scheen een druk lager kapot te zijn maar ik kon gewoon doorrijden mits ik het een irritant geluidJE vond geven. Ik vond dit niet storend en wilde er gewoon mee door rijden. Na 3 weken hoorde ik opeens een stalen klik en me koppeling was opeens een stuk lekkerder soepel etc... na 5 sec een gierend/schurend/krijsend geluid, schrok me rot. Ik kon gelukkig nog wel door rijden, koppelen en schakelen ging allemaal nog prima maar wat voor een geluid erbij komt kijken slaat op alles.

Heb al een automonteur( kennis van me ) laten luisteren maar hij had het nog nooit gehoord zo achterlijk hard. wat kan dit zijn?? alsnog die druklager inclusief drukgroep ofzo?

alvast bedankt!!!

jerry16V

Geplaatst door jerry16V (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Indien het geluid inderdaad bij de koppeling vandaan komt,wordt het waarschijnlijk een compleet nieuwe set monteren,maar eerst de bak verwijderen en diagnose stellen.
Hopelijk is de bak in het koppelingshuis niet beschadigd,niet meer mee doorrijden!

Ricky,

verrace (0) PRO, 17 jaar geleden

dit is een typisch nexia kwaaltje : een kapot druk lager !
bij een model `96 hoeft gelukkig de bak niet los, maar kan de koppeling gedemonteerd worden via het deksel.
als je mazzel hebt hoeft je alleen het druklager te vervangen en anders een compleet koppelingsetje.
gr.r.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.