Daewoo-Chevrolet Lacetti: Lambda waarde te hoog

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 80KW

Heb een getunde lacetti, lambda waarde te hoog. Moet er wel bij zeggen dat er een sportluchtfilter in zit en dat er een getunde achterdemper in zit.
Kan dit een probleem zijn? Lambda waarde ligt steeds op 1.09 a 1.11. Daar blijft hij tussen schommelen terwijl deze wettelijk maximaal 1.03 mag zijn. De CO is perfect in orde.

JM19

Geplaatst door JM19 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lacetti? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ergens een lek in de uitlaat? Verbindingen allemaal 100% dicht?

JM19 (0), 10 jaar geleden

Verbindingen 100 percent gecontroleerd en perfect dicht. Heb wel eens geprobeerd tijdens de meting de lamda sonde af te koppelen en raar maar weer deze was opeens goed maar de co ging de hoogte in

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Laat de andere gaswaardes ook eens zien. Ook wat petje zegt ,daaraan kan je zien of er nog een andere oorzaak is aan te wijzen.
Hoe zijn de waardes bij 3000t/min ?

Groet.

JM19 (0), 10 jaar geleden

Bij 3000 t/min blijft de lambda op 1.098. stationair staat hij vrij hoog. De co blijft echter mooi onder de 0.3

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Bij het meten van de gaswaardes krijg je te zien ......... CO2, O2 , CO en de hoeveelheid onverbrande koolwaterstof CH .
Als je deze weet kan een kenner "zien" wat de oorzaak kan zijn .
Er is wel een lijst waar auto's op staan die een afwijkende waarde mogen hebben . Want het gaat om het percentage CO en daarin scoort hij goed.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lacetti of stel zelf een nieuwe vraag.