Daewoo-Chevrolet Lacetti: Brandstofverbruik

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik ben nu 2 jaar in het bezit van een daewoo lacetti 1800 uit 2004.
Het brandstofverbruik bij normaal rijden is net 1 op 10, wat ik niet zuinig vind. Weet iemand mischien of dit verbruik normaal is of hoe het verbruik zuiniger kan worden.

tomba1

Geplaatst door tomba1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lacetti? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans Christiaan (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens de fabrieks opgave zou een gemiddeld verbruik van 1 op 13,3 haalbaar moeten zijn. Maar bij veel korte stukken of stevig rijden is 1 op 10 wel normaal hoor. Technisch zal het alemaal wel in orde zijn denk ik zo. Rustiger rijden en korte stukken vermijden zal veel schelen.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Het is een vrij ouderwetse motor die hierin ligt,dat verklaart het wat hogere verbruik.

tomba1 (0), 12 jaar geleden

Een auto uit 2004 met een oudewetse motor lijkt mij sterk. Heb geinformeerd bij verschillende dealers en zeggen ook dat verbruik VEELS te hoog is......

WPW (0), 12 jaar geleden

Met mijn bak uit 1998 (gereviseerde motor en automaat) haal ik 1-14 bij snelheden van 100-140 en 1-10 / 1-11 in de stad dus een bak uit 2004 zal beter moeten kunnen doen.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Deze motor heeft niks met het bouwjaar te maken.
Om de auto tegen een gunstige prijs in de markt te zetten (wat de bedoeling was van daewoo) word er vaak terug gegrepen op een motor van een generatie terug.
En met wat aanpassingen geschikt gemaakt voor een merk of auto,of het is een licentie motor,hoef je ook geen ontwikkelingskosten te betalen.
Vaak uit zich dat in een wat hoger verbruik.
Tenslotte is de auto als een budget merk in de markt gezet,net zoals bijv de dacia.
Daar zit ook niet de motor in met de laatste stand van de techniek,maar een generatie terug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lacetti of stel zelf een nieuwe vraag.