Daewoo-Chevrolet Lacetti: Motor start opeens niet meer, controle lampjes blijven branden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V - 69KW

Beste problemcar-leden,

Gisteren heb ik een Daewoo Lacetti uit 2004 aangeschaft welke 117000km op de teller heeft.
Tijdens de aanschaf brandde al 2 lampjes: motorcontrole lampje en het lampje van de airbag. De distributieriem was volgens haar vervangen bij 64000 (stond ook op de motorkap vermeld).
De oude eigenaresse vertelde dat ze ermee naar een garage was geweest en ze verteld hadden dat er niks aan de hand was.
Ze kon niet vertellen wanneer de lampjes zijn begonnen met branden. Zelf ben ik automonteur dus ik deins niet snel terug voor wat complicaties en de prijs was ook niet bepaald hoog.

Algoed: na aanschaf van de auto gelijk naar huis gereden, wat resulteerde in een ritje van een ruime 175km. Alles functioneerde goed, auto reed fijn, schakelde wat sponsachtig maar reed naar eigen zeggen toch erg fijn en vrij comfortabel. Ik heb snelheden van ruim 160-170km/h gereden ermee en dat verliep ook goed. Ook de AIRCO koelde goed en opwarmen deed de auto ook goed. Temperatuur bleef goed tijdens de rit en was uiteindelijk goed aangekomen thuis.

Volgende dag is mijn vrouw boodschappen gaan doen en toen ze terugkwam zei ze dat de AIRCO het niet deed.

Dus ik ging vanavond even kijken en starte de auto (wat gewoon vlekkeloos ging) en zette de AIRCO aan welke ook gewoon werkte.
Ik dacht: niks aan de hand, dus schakelde de auto weer uit en toen ik de sleutel uit het contactslot haalde liep ik gewoon weg.

Tot mijn verbazing hoorde ik een soort van 'zoem-geluid' (als dat van een anti-muggenlamp welke in bedrijf is). Dus ik teruggelopen naar de auto en daar zag ik dat ALLE controlelampjes op het dashboard nog gewoon branden (vrij zwak). Toen ik de auto daarna probeerde te starten, draaide de motor wel maar sloeg deze niet aan.

Ik heb toen de accu ontkoppeld en kan me geen oorzaak bedenken.
i.v.m. personeelsacitiveiten binnen het bedrijf heb ik niet de mogelijk tot diagnose apparatuur dus misschien kan iemand van jullie mij helpen!

Alvast heel erg bedankt voor alle hulp!

Groetjes, Ivan.

ivans

Geplaatst door ivans (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lacetti? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

noordhoek (0) PRO, 11 jaar geleden

he ivan

je moet eens l.a. boven de hoedenplank kijken (c-stijl ?)achter het kunstof kapje daar zit een stekker die weleens vol wil lopen met water (slangetje van de achter ruitensproeier kapot) dit komt vaak voor en krijg je de zelfde problemen.
gr joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lacetti of stel zelf een nieuwe vraag.