Daewoo-Chevrolet Espero: lampje accu en handrem branden bij stationaar

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8i cd

Hallo,

Ik heb een volgend probleem. Na ongeveer 1 week van een reparatie aan de distributieriem waabrbij de motor van tijd is geraakt, is er nu het volgende aan de hand. Als de motor stationair draait branden de laadspanning en handrem bij ongeveer 1500 toeren gan deze uit maar zodra onder de 1000 toeren komen deze weer terug. Nu denk ik aan de dynamo die langzaam de geest gaat geven. Klopt dit en zijn er verschillende type's cq modellen gebruikt. bij mij is het een dichte versie dat wil zeggen dat de koel ribben in de dyanmo zitten. nu heb ik ze gezien met de koeling open. kan ik ongestraft een ander model gebruiken? Ook is bij de open versie in de connector 4 pennen den de gesloten versie heeft er maar 2. Ik hoop op een reactie

alvast bedankt

jgs

Geplaatst door jgs (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

niet trubbelen gewoon dezelfde erop zetten als je een andere koopt en het wordt niks kun je hem niet terugbrengen elektronica wordt nooit of zelden teruggenomen

jgs (0), 15 jaar geleden

Dank je voor je antwoord Robby, Ik had inderdaad al een vermoeden dat gewoon hetzelfde type erop moest. Echter rest ij nog de vraag of het inderdaad aan de dynamo ligt. Net nog de spanning op de accu gemeten, en die is 12,75V als ik de motor start dan is deze 13,5V deze loopt op zodra ik gas bijgeef naar rond de 15V. dus er wordt wel geladen vanaf de dynamo. echter als ik de moter weer uitzet loopt de spanning terug naar 12.75V. Ik weet niet wat de laadspanning zou moeten zijn maar laden doet hij wel. Er zit trouwens wel sinds 2 maanden een nieuwe accu in. Dus zou men zeggen dat een slechte cel niet het probleem zou kunnen zijn. Uiteraard is het toeren tal om de lampjes uit te laten gaan hoger als er meer spanning wordt gevraagd zoals de lampen aan.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de zekering van de dynamo nog heel? Brand het dynamocontrolelampje wel met stilstaande motor als de auto op contact staat.

Hans

jgs (0), 15 jaar geleden

Het lampje van de accuspanning brand wel een heel stuk feller als de motor uitstaat. Als vervolgens de motor wordt gestart brand deze zeg maar op halve kracht. Waar kan ik de de zekering van de dynamo vinden?

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nu ik dit lees over het sterker branden van het lampje dan ben ik bang dat het inderdaad in de dynamo zit.

Hans

jgs (0), 15 jaar geleden

Bedankt Hans,

Ik zal dus toch een nieuwe dynamo moeten halen. Zodra deze erin zit zal ik het laten weten. Zijn er misschien nog handige tips voor het vervangen. Ik heb al wel gezien dat er niet veel ruimte is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.