Daewoo-Chevrolet Matiz: motor slaat af

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Help help help

Mijn matiz slaat geregeld af als ik voor een stoplicht sta bijvoorbeeld. Soms heb ik nergens last van, maar regelmatig hoor ik al zodra ik de auto start dat het foute boel is. Het lijkt alsof de motor moeite heeft om te blijven draaien (hoor geen constante toon) en als ik dan te lang stil sta, begint hij te borrelen en valt hij uit. Daarna begint hij ook vreselijk te stinken (weet niet of het benzine is wat ik ruik? ruikt als combinatie van benzine en rotte eieren lucht... ). Hij start dan wel weer maar als ik dan weg wil rijden begint hij te stotteren en zodra ik dan weer moet afremmen valt hij weer uit. Het storingslampje brand nu ook weer (dat doet hij niet altijd en naar verloop van tijd gaat hij vanzelf weer uit). Dit probleem duurt nu al een tijdje en bij de garage konden ze me ook niet precies vertellen wat ermee aan de hand is. (ze hadden het over een stappenmotor? wat vervangen moest worden waarschijnlijk, maar eerlijk gezegd konden ze het ook niet precies zeggen) Soms heb ik ook het idee dat hij geen benzine krijgt. Dan wil ik wegrijden en trap ik het gas in, maar er gebeurd niks. Vervolgens begint hij vreselijk te loeien en rij ik ineens met een dot gas weg!

Kan iemand mij vertellen wat het probleem kan zijn? Zodat ik dit aan de monteur kan voordragen, want deze dame heeft niet zoveel verstand van auto's, maar wil wel graag dat het probleem wordt opgelost ;)

Ook is mijn uitlaat lek, maar dat kan het niet zijn toch? En gisteren heeft iemand naar de auto gekeken en zei dat er teveel olie in zat. Kan dat misschien het probleem zijn?

Mystica82

Geplaatst door Mystica82 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcy (0), 16 jaar geleden

ik heb dit ook gehad en bleek dat de hoofdkabel van de bougies stuk was en tegen ander onderdeel zat, daardoor kwam er elektriciteit op de motor. na aftapen van de gescheurde beveiliging van de kabel was het opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.