Daewoo-Chevrolet Matiz: Motor stottert als die koud is (is gebeurd na het tanken)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Hallo,

Sinds wij gister getankt hebben stottert de motor van onze deawoo matiz. Omdat mijn vriendin air-miles spaart heeft ze de tank tot de nok toe vol getankt (zelf zo vol dat het benzine er uit spoot).

Er was eerst niks aan de hand, maar de volgende dag liep de motor heel onregelmatig en stotterde vooral heel erg. Mijn vader heeft gezegd dat we de benzinedop er maar moesten afhalen, zodat er weer wat lucht bij komt. Na we de dop eraf gehaald hebben reed de matiz weer goed. Dit was echter wel bij een warme motor.

Nu ik vanochtend wegreed stotterde de motor ook weer heel erg (de benzinedop was er al weer of). Toen de motor warm werd was het probleem weg.

Ligt dit probleem nog steeds aan een overvolle tank? Of is er wat anders mee aan de hand.

Wie kan ons helpen?

Alvast heel erg bedankt voor de reacties.

Met vriendelijke groet,

Hans

hanssteenhuis

Geplaatst door hanssteenhuis (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Toeval dat dit na het tanken gebeurt.
Er is iets anders aan de hand. Bijvoorbeeld een temperatuursensor die niet goed aan geeft.
Even bij de dealer de computer laten uitlezen en sensoren op geldige waardes laten controleren en je weet meer.
Beste is om de auto de avond tevoren te brengen zodat de motor koud is als ze beginnen te meten.

hanssteenhuis (0), 16 jaar geleden

Oke, bedankt voor je reactie. Ik heb net de auto even weer laten lopen en nu geeft die geen problemen (de benzinedop is er nu ook af). Ik kan mij wel herinneren dat het al een keer eerder is voorgekomen, en dat was ook na het tanken. Toen is de tank ook vrij vol getankt.

Welke problemen kunnen eigenlijk ontstaan als de tank helemaal tot de nok toe vol zit?

Met vriendelijke groet,

Hans

hanssteenhuis (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Nu ik weer richting huis reed, gaf de auto weer steeds stoten. Toen de motor warm was deed die dat niet meer. Nu las ik ook nog op de site dat een ander iemand die ook last had met zijn matiz, die bleef namelijk ook heel veel schokken tijdens het rijden.

Nu was daar als opmerking geplaatst: "trek je middelste bougie kabel eens los, wat zie je dan". Nou ik heb dat even gedaan en het viel mij op dat die helemaal zwart is! De linker en rechter bougie zien er goed uit. Maar wat moet ik nu eigenlijk doen? De bougie even schoonmaken/vervangen?

Alvast heel erg bedankt voor de reacties.

Met vriendelijke groet,

Hans

henk kroezenga (0) PRO, 16 jaar geleden

gewoon vervangen incl bougies,ford heeft hier speciaal vet voor, werkt perfekt
is een matiz kwaaltje

hanssteenhuis (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie. Ik heb gister nog even gekeken en ik zag dat die met een koude motor soms een cilinder uit gaat en dan weer aan, etc. Dus daarom schokt die ook zo. Ook zag ik dat er helemaal andere bougies in zaten, maar dat is denk ik niet het probleem.

Ik ga eerst even de bougies en de kabels vervangen. Ojah en wat voor vet is dat precies?

Groeten,

Hans

hanssteenhuis (0), 16 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Ik heb de bougies, bougiekabels, bobinekabel, verdelerkap en een nieuwe rotor (was helemaal zwart). Bij een koude motor liep die weer perfect. Ook loop die veel rustiger.

Hopelijk blijft die nu goed lopen.

Met vriendelijek groet,

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.