Daewoo-Chevrolet Tacuma: Motor toert iets op bij opschakelen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Bij het optrekken/opschakelen toert de motor een beetje op nadat de koppeling ingetrapt is. Gaskabel afgesteld zodat er een anderhalve cm vrije slag in zit. Vrije slag zit ook op de gasklep.

Vacuumsysteemen nagezien en geen problemen kunnen vinden. Voor de zekerheid enkele slangetjes vervangen en voorzien van nieuwe klemmetjes.

Als je handmatig een prop gas geeft op het gasklephuis, zie je nadat de klep terug gesloten is, deze heel even vanzelf een klein stukje terug open draaien. (Wat het optoeren verklaard)

Waarom kan dit gebeuren? Of hoort dit zo bij deze motoren ?

Thijs2013

Geplaatst door Thijs2013 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 4 jaar geleden

Gasklephuis kun je reinigen,zal ook iets helpen.
Maar het hoort bij deze motoren.
Dit is destijds gedaan om de auto aan de emissie eisen te laten voldoen.
Iets op toeren of even blijven hangen,de een heeft het ook meer dan de ander.

Thijs2013 (0), 4 jaar geleden

Gasklephuis gereinigd en voorzien van nieuw luchtfilter. Is verminderd. Navraag gedaan bij dealer en inderdaad, het na ijlen hoort bij deze motoren.

Bedankt, en kan op slot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.