Daewoo-Chevrolet Nexia: Motorregelsysteemlampje

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

Hallo allemaal,

Toch maar weer een berichtje... ik heb een tijd terug ook al een oproep geplaatst maar geen reacties ontvangen helaas, dus hoop met deze poging op meer reacties want het probleem begint nu echt frustrerend te worden.

Het gaat dus om een brandend lampje van het motorregelsysteem. Dit lampje gaat pas branden als de auto op temperatuur is. Dan gaat de motor te snel stationair lopen. Het benzineverbruik is erg gestegen sinds dit probleem. Zelf heb ik de stappenmotor nagekeken en vervangen en de boardcomputer is gereset. Ook is de auto al een aantal malen uitgelezen maar er komt geen code van de fout naar boven. Sinds ik de stappenmotor heb vervangen is nu ook het lampje van de gordel gaan branden.

De lambdasonde is ook vervangen, echter het probleem is nog steeds niet verholpen. Ook is alle bedrading nagekeken maar ook niets geks te zien.

Tijdens het rijden schokt de auto, niet heftig maar wel duidelijk te voelen. Ook loopt de auto stationair veel te hoog. Zou de injectie misschien het probleem kunnen zijn?

Ik hoor graag of jullie nog dingen weten waar ik naar kan kijken.

Alvast bedankt!

Jip59

Geplaatst door Jip59 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (355) PRO, 16 jaar geleden

Dit is toch echt een storing die bij de dealer uitgelezen moet kunnen worden.
Met deze gegevens kunnen wij ook niets.
Ga eens naar een andere dealer.

mvg,
Hans.

Jip59 (0), 16 jaar geleden

Het is inderdaad lastig zo.

Het vreemde is dat ik al bij verschillende dealers ben geweest, die gaan dan van alles aan je auto vervangen en het probleem is dan nog niet verholpen.

Hans4040 (355) PRO, 16 jaar geleden

En met diagnose apparatuur komt er niets uit?
Foutcode`s ?

Jip59 (0), 16 jaar geleden

Nee, geen foutcode's... dat is nou juist het vreemde

Jip59 (0), 16 jaar geleden

Mijn vriend heeft net geconstateerd dat de injectoren aardig vies zijn, hoe maak je deze eigenlijk het beste schoon?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.