Daewoo-Chevrolet Tacuma: Natte binnen bodemplaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Het volgende probleem,(al had er misschien wel een lichtje moeten gaan branden bij het vorige probleem, zie : http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... ) binnen in de auto zijn de matten nat, voor de mensen die een Tacuma kennen, in de bodem opbergvakken staat 5mm water. Geen lek in de kachelradiator,koelvloeistof pijl blijft gelijk en er hangt ook geen luchtje van koelvloeistof in de auto. Interieur filters zijn droog. De bak waar de ruitenwissermotor en de luchtinlaat van de kachelmotor in zit, is schoon en het regenwater loopt netjes weg(test 10 min tuinsproeier op voorruit laten lopen).
Achter waar het reservewiel ligt is helemaal droog.

Om de bekleding eruit te halen zoals stoelen voor en achter en de mat dat gaat mij nu nog even iets te ver.

Wie heeft een suggestie waar het water binnen zou kunnen komen of een manier om de oorzaak te kunnen vinden ?

Alvast weer vriendelijk bedankt voor het mee denken !!

reutel

Geplaatst door reutel (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 8 jaar geleden

Plastic afdichting achter de deurbekleding lek/defect ?

reutel (0), 8 jaar geleden

Hallo Kaleido, bedankt voor je reactie, ik volg het niet helemaal wat je bedoeld omdat het bovenop droog lijkt te zijn en bij de instap ook niet vochtig aanvoelt maar zal de kunstof delen verwijderen en de mat optillen die over de wielkas ligt.

Weet ik meer zet ik het hier neer.

kaleido 1 (1630) PRO, 8 jaar geleden

Achter de bekleding op de deur , zit vaak plastic om te voorkomen dat het water wat in de deur lekt via je raamrubbers in de auto kan komen .
Als deze afdichting defect is lekt het water achter de deurbekleding in de auto , langs je dorpel.

reutel (0), 8 jaar geleden

Het heeft de afgelopen dagen genoeg geregend om de deuren en het plasic achter de bekleding te testen op lekage's maar in en aan de deur is geen water of druppels te vinden aan de binnen kant, ook niet na een hevige bui.

Wat ik graag voor de zekerheid wil controleren is de condensafvoer van de airco, als ik zou weten waar deze zich bevind(dit uit ervaring met een Renault Kangoo), dus naar buiten komt dan kan ik deze ook van het lijstje mogelijkheden afstrepen.

Verder zijn alle ideeën welkom waar mogelijk een lekage zou kunnen zitten.

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Die opbergvakken zitten achter de voorstoelen,denk dat je ergens in de bodemplaat een gaatje hebt waar het water door naar binnen komt die opbergvakken in.
Als het vocht van voren komt,moeten ook voorin de matten nat zijn.
zet hem ergens op de brug en controleer de bodemplaat.

reutel (0), 8 jaar geleden

Hallo Thei11316, het probleem zit ook voor maar alleen aan de bijrijders kant, bestuurders kant kurk droog !!

Ik kan zeker even een check doen.

reutel (0), 8 jaar geleden

Oplossing gevonden, hoop ik voor mijn natte bodem aan de bijrijder kant achter.
Door schoonmaak werkzaamheden aan de achter bank/stoelen en het tapijt wat ik had op geklapt, een 90 km lange rit had gemaakt op een zeer natte/regenachtige dag, er water via het gat van de tank, waar ook de vlotter aanhangt, de afdichting die tussen de carrosserie en de tank zit bedoel ik dan.

Verklaren kan ik het niet maar als het droog blijft binnen na de reparatie dan ben ik happy.


Grt. Reutel

gielvonk (0), 8 jaar geleden

Als dit niet de oplossing is dan kan je ook kijken of het slangetje wat vanaf de koelplaat van de airco zit niet is verstopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.