Daewoo-Chevrolet Lanos: Nieuw slot plaatsen, wat staat me te wachten?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: automaat 1.5

Hallo,
Ik heb een lanos automaat 1.5 van 1999. Na een vakantie van twee maanden kom ik bij de auto en is er ingebroken. Onder het stuur hangen er draden los en is mijn complete slot weg. Ook is het nu een wirwar van draden waarvan sommige zijn verbonden met elkaar. ook lag er een plastic busje op de grond met koperdraad er om heen. Ik denk van achter het slot vandaan. (leesring?)Kan ik van een andere (sloop) lanos gewoon het slot omzetten, busje met koperdraad vervangen en draden volgens een schema weer herstellen? En doet die het dan ook gewoon weer?
Auto wil niet starten met een tang ivm de startblokkering, dus wie weet raad?

Geplaatst door

Robermann (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Bestel een nieuw slot op sleutelnummer. Voordeel hiervan is dat je de huidige sleutel dan weer kunt gebruiken en er geen problemen/aanpassingen zijn met de startblokkering. Want dat kan meestal alleen een dealer met de benodigde apparatuur.
Uit een sloopauto is wellicht nog wel een stuk kabelboom te halen met de aansluitstekker achter op het contactslot. Dat busje met koperdraad zal de leesring zijn van de startblokkering. Bij sommige merken kun je deze zo vervangen, bij andere moet deze dan aangemeld worden bij de autoelectronica middels apparatuur.

moderator 0
badge

13 jaar

Oke, kijk daar heb ik wat aan :-)
Dus stap 1 is maandag een slot bestellen op sleutelnummer bij de dealer! Ik heb nog 1 originele sleutel van deze deawoo maar daar zit geen nummer op of label aan waar een nummer op staat... Kan ik die ergens anders vinden? Of kan ik via de dealer ook op chasis nr en auto gegevens een slot bestellen?
Misschien kan de dealer het sleutelnummer ook lezen vanaf de sleutel?

En heb een donor auto naast mijn kapotte auto staan dus van die auto kan ik alles wel afhalen om het ontbrekende achter het stuur te vervangen.
Kan ik de leesring bestellen met de code van de auto en sleutelcode er al in? of moet ik de auto laten wegslepen naar de dealer en kunnen ze het alleen als die aangesloten is in het slot en de auto?
Jeetje ik had iets meer monteur vaardigheden moeten leren op school.!

Robermann 0

13 jaar

Tja, achteraf weten we allemaal wat we hadden moeten doen........ Dealer kan bijna altijd op chassisnummer een sleutel en/of slot bestellen.
De leesring zou je uit de donor kunnen halen als deze niet apart aangemeld hoeft te worden. Die vraag weet de dealer het antwoord wel op.

moderator 0
badge

13 jaar

Oke, dus nu snap ik waarom er auto dealers zijn...voor nurds zoals ikzelf... We kunnen blijkbaar niet zonder die 87euro per uur aan uurloon... Jammer!
Maandag dus slot bestellen en rest van mijn donor auto toch achter dit slot plaatsen. Is de startblokkering er dan al af? Of moet ik hem dan alsnog op een trailer zetten en daar voor de dealer weer af laten glijden? Of doet de auto het dan gewoon weer?

Oww en alvast bedankt voor je antwoorden... respect!

Robermann 0

13 jaar

Als de leesring niet aangemeld hoeft te worden, zal de auto het weer gewoon doen met je originele sleutel.

moderator 0
badge

13 jaar

Prima, weet wat me eerst te doen staat nu.... dank je. Zal hier laten weten of het allemaal is gelukt.

Robermann 0

13 jaar

Even een update... Heb de auto af laten slepen naar de dealer omdat zelfs met de nieuwe sleutel, contactring en slot de auto nog steeds niet wil starten. Dit nog steeds door de startonderbreking. Hij moet dus eerst nog eens worden ingeleerd voordat ie wil starten. Ook kregen we het slot er niet netjes in!
Na het afslepen en een paar uur wachten kreeg ik een telefoontje van de dealer met het volgende: Het nieuwe slot met een nieuwe sleutel past niet omdat de behuizing van het slot (waar die in moet vallen in de stuurkolom) ook te ver is verdwenen. Ze hebben bij de inbraak dus het hele stuurkolom te ver uitgebikt.... Nu moet de stuurkolom worden vervangen zodat het slot er helemaal in kan schuiven???? Weet iemand een (goedkope) oplossing?
Ik heb nog steeds een donor auto met een goede stuurkolom..kan ik die niet gebruiken? heb een 1.5 automaat met een kapot stuurkolom en een 1.3 schakel als donor auto

Please help!

Robermann 0

13 jaar

Als het de zelfde auto uit het zelfde bouwjaar is lijkt me dat dat wel kan. In de donor ligt dan alleen een andere motor enversnellingsbak (is mij verteld).

securiboy 0

13 jaar

update... de sleutel en slot zijn ingeleerd bij de dealer. Ondanks het niet passen van het nieuwe slot is alles wel aangesloten en doet de auto het eindelijk, Motor loopt en kon hem ophalen bij de dealer. Sleutel in het slot steken dus (die los in de auto hing) en starten met een tang.Dit zodat we het stuurkolom kunnen verwisselen op een andere locatie en niet bij de dure dealer. Helaas na 100 meter sloeg de auto weer af en zat de startblokkering er weer op. Met geen mogelijkheid weer aan te krijgen en heb de dealer hem weer af laten slepen. Begint een drama auto te worden qua financieen... word er een beetje moe van. Heb er nu bijna 500euro tegenaan gesmeten en nog loopt ie niet! Weet iemand waar aan het kan liggen dat de auto na 5 minuten rijden de startblokkering er weer op gooit?

Robermann 0

13 jaar

IK HEB DE AUTO VERKOCHT... kon er niks meer mee worden

Robermann 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.