Daewoo-Chevrolet Nubira: Nubira die klinkt als kapotte uitlaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

In Juli 2009 met kapotte distributieriem op snelweg stil komen te staan. Alle kleppen krom, alles vervangen. Bijna jaar zonder noemenswaardige problemen kunnen rijden. s morgens rijd ik nog zonder problemen naar me werk, s middags klaar met werken, start de auto maar maakt nu zoveel herrie dat ik hem snel weer stil heb gezet. ANWB erbij, kan het zo niet vinden. Voorzichtig naar garage gereden. Ondanks mega kabaal blijft auto rijden, temp meter loopt niet hoog op, geen knipperende lichten op dashboard, maar iedereen kon me horen aankomen. Klinkt als kapotte uitlaat maar dan komt geluid onder de motorkap vandaan. Staat nu week bij garage maar kunnen het niet vinden. Monteur denk nu aan kapotte kleppen??? Die zijn vorig jaar toch vervangen???
Garage heeft al van alles geprobeerd, speciale olie om motor te reinigen enz.
Ik ben een leek met auto's, maar als monteur het niet kan vinden, is er iemand anders die idee heeft?
Ben zo klaar met die auto, wil hem het liefst naar sloop brengen. In jaar tijd bijna 1000 euro aan reparaties uitgegeven.

Hopeloosgeval

Geplaatst door Hopeloosgeval (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

uitlaatspruitstuk niet gescheurd? lambdasonde nog in de uitlaat?

Okkio (0) PRO, 13 jaar geleden

Zijn de klepzetels toen ook vervangen en loopt hij op gas?

Hopeloosgeval (0), 13 jaar geleden

Hij loopt niet op gas, en van de klepzetels weet ik eigenlijk niet. Uitlaatspruitstuk neem aan dat monteur dat heeft gecontroleerd. Enkele dagen ervoor herinner ik me wel dat na tanken een vaag benzine lucht rook, dacht eerst dat het aan mij handen zat, was niet geval. De benzine lucht was wel snel weg.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

zitten alle bougies er nog wel in?

Hopeloosgeval (0), 13 jaar geleden

Als aan bougie ligt had ik toch eerder iets moeten merken?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

kan... je komt van alles tegen onderweg.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

kathalisator dicht komen je uitlaatgassen terug je inlaat in

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Als je kleppen krom zijn of een bougie eruit is dan heb je veeeeeeel minder vermogen.
Kan zijn dat je katalysator leeg is of een demper leeg is.....je krijgt dan een hard metalen geluid.

Hopeloosgeval (0), 13 jaar geleden

Dat is nu 1 van de dingen waar ik raar van sta te kijken. Geen vermogen verlies, geen enkele teken van mankement tot die middag. Ook ik had begrepen als iets met kleppen of bougie was had die wel van te voren nukken gehad, maar met uitzondering van boven genoemde benzine lucht geen vuiltje aan de lucht verders.
Zelf ook gedacht aan katalysator, of egr klep. Maar bij zulke mankementen zou auto toch meer lawaai maken als je gas pedaal intrap? En daarbij klinkt het echt of het ergens bij mijn motorblok vandaan komt die herrie.

WPW (0), 13 jaar geleden

Lager(s) in het karter kapot? pas geleden gehad door een kapotte oliepomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.