Daewoo-Chevrolet Nubira: Olie bovenop reservoir

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine

Laatst olie bijgevuld. Leek nodig aangezien ik bij het peilen onder 'min' uitkwam. Sedertdien lijkt het oliereservoir te lekken...aan de bovenkant! Blijkbaar komt de olie door de afsluitknop naar buiten. Gevolg: nat reservoir en een auto die naar olie stinkt. Frappant is dat wanneer ik de olie peil die nog steeds onder 'min' staat, alsof het reservoir dus (bijna) leeg zou zijn. Ondertussen wordt het hele motorblok nat van de olie. Ergens een verstopping? Hoe te verhelpen?

Roy68

Geplaatst door Roy68 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mausx (0), 13 jaar geleden

mischien de olie op de verkeerde plaats bijgevuld?

motorolie gaat in de motor en niet in een apart reservoir. waarschijnlijk heb je nu de stuurbekrachtiging bijgevuld met motorolie.

matiz driver (0), 13 jaar geleden

Het lijkt er inderdaad op de motorolie in een verkeerde vulopening geggoten te hebben. De motorolie dient NIET in een reservoir gegoten te worden maar in een opening onder een dop BOVENOP op de motot/het motorblok.
Reservoirs zijn voor andere systemen die een "olie" voorraad moeten hebben zoals het stuurbekrachtigingssysyeem en het remsysteem. Beide met een ANDER SOORT "olie". Bij twijfel toch maar de eerste de beste garage of second opinion raadplegen om aan te laten wijzen waar de MOTORolie vulopening zich bevindt.

Roy68 (0), 13 jaar geleden

Nee, dat is het niet. Ik had het niet over een 'reservoir' moeten hebben, alhoewel het daar wel wat van weg heeft door een afdekplaat. Maar de olie is wel degelijk in de vulopening voor olie gegaan. Staat ook duidelijk aangegeven, dus kan eigenlijk niet misgaan. Dus: wat zou dan het probleem kunnen zijn? Als ik de olie nu peil staat ie zwaar onder het minimum, maar ik durf gezien het voornoemde probleem eigenlijk ook niet bij te vullen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.