Daewoo-Chevrolet Nubira: Engine check en Abs lampjes resetten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Is het oranje lampje 'engine check' echt alleen door de dealer te resetten of is er een truukje voor? Heb hem uit laten lezen: foutcode 03 en 05 massa sluiting in ventilator. Ik heb vervolgens de ventilator motor gereinigd (zat vol slijpsel) maar het lampje blijft aan. Heb ook een oranje abs lampje maar heb het vermoeden dat het hiermee samenhangt. Heb ook al bekabeling nagelopen en diverse massa punten gereinigd voor zover ik ze kan vinden. Alle tips zijn welkom om deze irritante storing op te lossen want elektrische ramen, spiegelbediening, ventilatie etc worden door het systeem geblokkeerd.

Sander02

Geplaatst door Sander02 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Met die ventilator bedoel je de koelventilator?
Dan heeft het brandende ABS lampje een andere oorzaak. Ook die laten uitlezen.
De verdere problemen als elektrische ramen etc. hebben hier niets mee te maken en worden niet geblokkeerd door de motor-computer.
Dat lijkt mij het ontbreken van een voeding - zekering kapot al dan niet als gevolg van kortsluiting.
Kontroleer alle zekeringen.

Als je geluk hebt kun je het motor-lampje uit zetten door de accu een kwartiertje los te halen.
Zo niet, dan 3 dagen geduld hebben, en als dat ook niet werkt moet je naar de dealer.

Sander02 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik bedoelde in eerste instantie de kachelventilator. Vandaag opnieuw laten resetten en uitlezen maar motor lampje komt gewoon weer terug. Code deze keer massa airco? Abs lampje blijft ook aan maar ze komen er niet in. Het gekke is dat de ramen, spiegels, kachelventilator etc wel even werken met het contact net voor de on stand, zodra het Abs lampje dan gaat branden werken ze niet meer? Volgens de monteur toch een massa probleem maar de vraag blijft waar??? Heb ook eens gelezen over een slechte slicepack achter de middenconsole maar heb deze nog niet kunnen vinden. Alle input wederom welkom.

Sander02 (0), 13 jaar geleden

Even een update. Heb alle zekeringen doorgemeten en deze zijn ok. Massa kabel bij ABS computer lijkt in orde (0 ohm tov chassis) ABS relais lijkt echter de voeding naar de ABS computer niet vrij te geven. Geen idee waarom maar het verklaard wel dat deze niet is uit te lezen. Wat stuurt dit relais aan? Hoop nog op bruikbare tips voordat de auto naar de dealer gaat voor (dure) diagnose.

Sander02 (0), 13 jaar geleden

De auto is een uurtje bij de dealer geweest. Enige conclusie tot nu toe: ABS computer communiceerd niet met de hoofdcomputer.
Verder geen idee waar het aan ligt. Samenvattend:

Service lampje brand continu en computer geeft diverse massa storingen aan.
ABS lampje brand continu, is buiten bedrijf en niet uit te lezen.
Elektrische ramen, spiegelbediening en kachelventilator buiten bedrijf.

Hoop dat er hier iemand met ervaring in het oplossen van dergelijke storingen nog een gouden
tip kan geven waar te zoeken. Wordt er een beetje radeloos van ivm aanstaande APK keuring van verder prima auto.

Sander02 (0), 13 jaar geleden

Probleem opgelost! Oldford zat in de goede richting. Het circuit met elektrische ramen, kachelventilator etc werd door een slechte contact in het contactslot niet goed geschakeld. Contacten gereinigd en alles werk weer, ook abs en motor lampje gaat gewoon weer uit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.