Daewoo-Chevrolet Nubira: hoog benzineverbruik

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

na het tanken lijkt het allemaal goed te gaan qua benzineverbruik (gezien de schakelaar). Maar na een tijdje daalt ie heel snel. en dat is al een paar keer het geval. loopt de motor in noodloop? het check-engine lampje gaat ook branden. na uitlezen lambdasonde en krukas posotie sensor vervangen. wat kan nu de reden zijn van zo'n hoog benzineverbruik? Help aub.

mosrub

Geplaatst door mosrub (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Reken een keer het echte verbruik uit door de gereden kilometers te delen door de getankte liters.
Zo'n wijzertje kan heel erg afwijken.

Wat was de exacte foutcode op de lambdasonde? Liefst compleet met nummer.
Gaat het check-engine lampje nog steeds aan? Welke foiutcode staat er nu in?
Is de uitlaat geheel dicht en niet een klein lekje? Vooral 1e stuk tot aan de kat.

mosrub (0), 13 jaar geleden

lambda heb ik uit mij zelf laten vervangen. bleek ook kapot te zijn ( volgens de monteur). toen heb ik het check lampje laten resetten bij een andere garage. maar na een tijdje ging het weer branden. toen hebben ze hem uitgelezen en bleek krukas pos. sensor kapot te zijn. dus ook laten vervangen. exacte code weet ik niet meer. zou iets van 54 zijn wat ik me kan herinneren. uitlaat ga ik nog eens nakijken. en ja, na een tijdje ( zo'n 15 min.) rijden gaat het check lampje nog steeds branden. na vervangen krukas sensor heb ik hem niet meer laten resetten. ik hoop dat jee hier iets mee kan. hij is overigens 2 maanden terug voor apk gekeurd.

mosrub (0), 13 jaar geleden

ik heb geen lek kunnen zien aan de uitlaat. hebben de bougies daar iets te maken soms?

mosrub (0), 13 jaar geleden

hoeveel moet ik eigenlijk kunnen rijden met bijv. 20 liter benzine? voor duidelijkheid, het is een nubira van 1997 1.6.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.