Chevrolet Matiz 2006: P0300 storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A08S3, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Motor loopt 90% van de tijd erg onregelmatig en in de overige 10% lichtelijk onregelmatig. Uit de uitlaat ploft die sowieso altijd.

Uitlezen geeft code p0300 met omschrijving meervoudige ontstekingsmissers. De bobine, bougiekabels en bougies zijn inmiddels vervangen voor nieuwe exemplaren.

Om nu niet eindeloos onderdelen te vervangen zonder resultaat zou ik graag willen weten of iemand hier ervaring mee heeft

Burgie

Geplaatst door Burgie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Er zijn meer redenen voor misfires dan alleen de ontsteking. Een misfire is het ontbreken van een verbranding in een cylinder.
De oorzaken kunnen zijn: een defecte/verouderde sensor, een defecte injector, verkeerde brandstofdruk, valse lucht of een mechanisch probleem (vervuilde/verbrande kleppen, compressie verlies). Dat wordt helaas zoeken en meten.

Burgie (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor de reactie Oldford. Twee cilinders blijken 3 en 5 bar druk te hebben na een compressietest en de andere 12 bar. Cilinderkop wordt binnenkort gedemonteerd

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.