Chevrolet Matiz 2006: P0300 storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A08S3, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Motor loopt 90% van de tijd erg onregelmatig en in de overige 10% lichtelijk onregelmatig. Uit de uitlaat ploft die sowieso altijd.

Uitlezen geeft code p0300 met omschrijving meervoudige ontstekingsmissers. De bobine, bougiekabels en bougies zijn inmiddels vervangen voor nieuwe exemplaren.

Om nu niet eindeloos onderdelen te vervangen zonder resultaat zou ik graag willen weten of iemand hier ervaring mee heeft

Burgie

Geplaatst door Burgie , lid sinds 5 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

Er zijn meer redenen voor misfires dan alleen de ontsteking. Een misfire is het ontbreken van een verbranding in een cylinder.
De oorzaken kunnen zijn: een defecte/verouderde sensor, een defecte injector, verkeerde brandstofdruk, valse lucht of een mechanisch probleem (vervuilde/verbrande kleppen, compressie verlies). Dat wordt helaas zoeken en meten.

Burgie, 7 maanden geleden

Bedankt voor de reactie Oldford. Twee cilinders blijken 3 en 5 bar druk te hebben na een compressietest en de andere 12 bar. Cilinderkop wordt binnenkort gedemonteerd

oldford PRO, 7 maanden geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.