Daewoo-Chevrolet Matiz: slecht/niet starten deawoo matiz 0,8

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0,8

hallo heb nu een ander probleem met de matiz, heb kachelslang vervangen (zie topic airbaglampje blijft branden)schoongemaakt, nieuwe koelvloeistof erin starten en lopen, kachel wordt niet warm maar is waarschijnlijk thermostaat. mijn dochter neemt hem mee naar huis 100 mtr. verder andere dag wil hij niet starten, na lang starten, begint motoretje uiteindelijk wild schuddend eerst op 1 en daarna op 2 en 3 te lopen doet daarna normaal voor een van 14 jaar. start weer gewoon andere dag zelfde verhaal,komt naar mijn idee wel wat veel vocht uit de uitlaat, maar verlies geen koelvloeistof ruikt ook niet zo, ik geef er de schuld aan dat autotje paar maanden stil heeft gestaan .

heeft iemand een idee, of nog mooier een oplossing?

BVD Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 9 jaar geleden

Ook met een defecte thermostaat , wordt de kachel zeker met deze buitentemperaturen echt nog wel warm .
Systeem wel goed ontlucht ?
Wel alle stekkers goed aangesloten , lijkt er op of hij verzuipt , teveel brandstof krijgt.
Verstuivers kunnen ook open blijven staan , door het lange stil staan , vervuild.
Als er niet teveel brandstof meer in de tank zit , gooi er eens 2 busjes verstuiverreiniger bij in , en ga eens een flink stuk rijden , met een beetje hoge toeren.

8226tr (0), 9 jaar geleden

bedankt voor je snelle reactie, ga dat proberen had zelf ook al zo,n idee dat er misschien water in de brandstof zou zitten (condens?)

8226tr (0), 9 jaar geleden

hallo, matiz wou van morgen weer niet starten, bougies eruit gehaald en paar keer rond laten draaien kwam gelukkig geen koelvloeistof,bougies gaven niet echt een lekkere vonk, beetje rood waren van een of ander frans merk, injector reiniger erin gedaan en 3 nieuwe bougies en starten en lopen, hoop dat het morgen ook zo is, anders ga ik later wel weer verder heb het nu even te druk.
vriendelijk dank voor advies Gr. Dirk

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Die rode vonk duidt op een te lage bougie spanning,komt wel vaker voor dat de bobine vervangen moet worden,raadzaam is om meteen ook de bougiekabels te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.