Daewoo-Chevrolet Matiz 2004: Installeren van verklikker vwb verlichting (pieptoon bij het aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Ik heb een verklikker gekocht en volgens de beschrijving die ik één draad(groen) aan te sluiten op de zekering(10A)van het parkeerlicht en de andere draad(oranje) op de zekering(40A) van het contactslot/instrumentenpaneel/zekeringkast.
Maar het werkt zo niet! Volgens mij moet ik een punt hebben waar spanning op staat als de auto in bedrijf is en als de auto buiten bedrijf is verbonden met massa? Kan iemand mij uit de brand helpen?

fred1949

Geplaatst door fred1949 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Een draad aansluiten op het dimlicht en de andere op het grootlicht,kan zijn als de pieper het niet doet dat je draden moet wisselen.

fred1949 (0), 9 jaar geleden

Ben gelijk gaan uitproberen! Na wat gewissel is het eindresultaat dat er gepiept wordt als het grootlicht aanstaat met contact uit. En welke combinatie ik ook maak met het grootlicht, hij doet het met grootlicht aan of helemaal niets.
Misschien komt het wel omdat er voor elke zijde (links en rechts) zekeringen inzitten.Links taillamp/rechts taillamp/links LO beam/rechts LO beam/Links Hi beam/rechtsHi beam.
Misschien nog een suggestie?

Theo Sparenburg (10), 9 jaar geleden

Op grond van de foto die op de verpakking staat moet de oranje draad op klem 15 van het contactslot komen. De grijze draad moet na de lichtschakelaar aangesloten worden op een draad naar het stadslicht.


vr.gr. Theo

Theo Sparenburg (10), 9 jaar geleden

Toevallig heb ik hier nog een aansluitschema liggen van een Hella lichtverklikker. Die moet worden aangesloten op een draad naar de stadslichten en op en draad van het deurcontact van de bestuurderskant (mits massa geschakeld). Welke draad waarop moet je even uitproberen. Als je de motor uitzet met de verlichting nog aan gaat bij het openen van het bestuurdersportier de zoemer af.

Wellicht heb je hier iets aan als alternatief.


vr.gr. Theo

fred1949 (0), 9 jaar geleden

Ik ben eruit ik heb de groene draad op de zekering(10A) van het dimlicht gezet en de oranje draad op de zekering(10A) van ECM.
Alles gecheckt;gereden;bekenen en het werkt goed!
Dank voor jullie info

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.