Daewoo-Chevrolet Matiz: Start motor draait niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Vandaag een probleem met mijn Matiz. De auto wil niet starten.

Als ik het contact aanzet gaan de lampen en dergelijke gewoon aan. Draai ik vervolgens de sleutel verder gebeurt er niets. Volgens mij hoor ik wel een klik maar de startmotor draait niet. Ook met startkabels doet hij niets. Ik ga er daarom vanuit dat het niet aan de accu ligt.

Starten door aanduwen lukt wel. Auto doet het dan prima en doet verder niets vreemds.

Een tik geven op de startmotor heeft niet geholpen. Ook tijdens het rijden proberen te starten, sleutel omdraaien, doet niets. Ook dan hoor je de startmotor niet. Ik heb de zekeringen gecontroleerd maar die zien er allemaal goed uit. Even snel gekeken naar losse draden of iets dergelijks maar niets kunnen vinden. Auto inmiddels al drie keer aangeduwd en een stuk gereden maar dat maakt geen verschil.

Iemand nog suggesties wat ik nog kan proberen voordat ik hem naar een garage breng?

Jaren terug met een oude mazda eenzelfde probleem gehad op vakantie maar die heb ik de rest van de vakantie gestart door een draadje te verbinden bij de motor. Ik heb echter geen idee of dit met de Matiz ook kan. Mogelijk kan ik dan een defect van de startmotor uitsluiten.

s138634

Geplaatst door s138634 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (340) PRO, 9 jaar geleden

Heb je de bedrading op de startmotor gecontroleerd..? zitten ze goed vast...

bowie2013 (0), 9 jaar geleden

Kijk is of de draad van het contactslot naar de startmotor goed is bij mij was deze onderbroken is gele draad met steekcontact boven op startmotor.
Als je de sleutel op starten draait moet hier 12 volt op komen simpel te meten met controle lampje.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.