Daewoo-Chevrolet Matiz: waterpomp vervangen matiz 2000!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800cc

Hoi,

Wilde vandaag met het vervangen van distributieriem ook waterpomp vervangen. Ik kreeg de pomp er echter niet uit, omdat er een beugel van de motorsteun in de weg zat. Deze zit achter op t blok met 3 bouten vast, dus niet makkelijk los te krijgen. Is er een simpelere manier? Zie ik iets over het hoofd? Moet de pulley van de nokkenas los, zodat het achterschild los kan (en de pomp daardoor meer bewegingsvrijheid heeft)

Ik hoor het graag

Mvg,

Roel

roelhazenberg

Geplaatst door roelhazenberg (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Gewoon een krikje onder het motorblok zetten en de motorsteun demonteren.

roelhazenberg (0), 9 jaar geleden

Motorsteun loshalen lukt wel, maar de beugel waar de steun op vast zit, zit aan de achterkant van t motorblok vast en ik kan daar nagenoeg niet bij. Ik heb inmiddels ook gelezen dat het ook werkt om de 2 draadeinden uit het blok te draaien (waar pomp op vast zit) en later deze te vervangen voor 2 bouten.

klopt dit? Iemand ervaring mee?

metalux (0) PRO, 9 jaar geleden

Klopt, zelfs als je maar 1 tapeind verwijderd krijg je hem er al tussen uit. Het tapeind die het dichtst naar je toe zit moet je verwijderen, dan kan hij er tussen uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.