Daewoo-Chevrolet Matiz: Benzinetank Daewoo Matiz vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Beste lezer,

De benzinetank van onze Matiz uit 2003 lekt op de naad. Ik heb inmiddels een nette (gebruikte) originele tank via een demontagebedrijf en moet nu de tank vervangen.

Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn er bijzonderheden waarop ik moet letten? Ik neem aan dat de tank slechts met een paar bouten aan de carrosserie vast zit en dat er een aanvoer/tankslang is en een slangetje onderaan de tank naar de brandstofpomp.

Het lijkt mij derhalve het loshalen van de slangen, het opvangen van het (kleine) beetje resterende brandstof, en de tank losschroeven en vervangen. Of zie ik iets over het hoofd?

Montage van de vervangende tank precies vice versa. Moet je de tank nog ontluchten?

Graag ontvang ik jullie tips en adviezen. Bij voorbaat dank voor de moeite.


MvG, Paul

Paul66

Geplaatst door Paul66 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 9 jaar geleden

De Pomp zit vanaf de bovenkant in de tank gebouwd.
Tank ontluchten???? Dat doe je iedere keer als tankt toch.

Paul66 (0), 9 jaar geleden

Thei, dank je voor je reactie.

Er zijn verder geen bijzonderheden waarop ik bij de demontage en montage van de tank moet letten?

MvG, Paul

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Oppassen dat ie niet op je hoofd valt haha......nee voor je alle bouten losmaakt goed kijken of andere dingen niet in de weg zitten die je dan eerst moet demonteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.