Daewoo-Chevrolet MATIZ: Snelheidsmeter probleem na ombouwen automaat naar manueel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: A08S3, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Hallo,

mijn Matiz is omgebouwd van een automaat naar handgeschakelde versnellingsbak. Tevens is gelijk de motor verwisseld met de donor auto die ik had gekocht omdat deze minder km op de klok had.
Nu werkt mijn snelheidsmeter wel, alleen hij wijkt heel veel af. Als ik 60 km/h rijd, geeft de snelheidsmeter 100 km/h aan. Ook de km teller wijkt af.
Monteur heeft al van alles geprobeerd zoals tellers vd auto's omwisselen, draadjes in de stekker omwisselen. Maar niets heeft geholpen. Als ik het goed begreep haalde de snelheidsmeter van de automaat ook een signaal uit de automatische versnellingsbak en deze valt dus weg...
Iemand een idee of gelijksoortige ervaring want mijn monteur weet het ook even niet.

Gr Joep

eenleekje

Geplaatst door eenleekje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

thei11316 (0), 7 jaar geleden

Laat staan zo,krijg je nooit een bekeuring dat je te hard rijdt.

Het signaal komt altijd van een snelheidssensor die los op de bak gemonteerd zit,denk niet dat die bij een automaat in de bak zit.
Zou bv wel een modificatie kunnen zijn geweest,zodat je nu een foute sensor hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.