Daewoo-Chevrolet Matiz: Suisend geluid linksvoor

Bouwjaar: 1999

Sinds een paar dagen hoor ik bij mijn Matiz een suisend geluid linksvoor. ik dacht direct aan een wiellager en heb de auto opgebokt maar er zit geen speling in het wiel als ik er aan
trek. Direct ook even de remblokjes bekeken en het wiel hard gedraaid maar ik hoor dan geen vreemd geluid. Als ik door een bocht rijdt of als ik rem wordt het geluid niet sterker.
Het geluid is het luidst als ik rond de 50 rijdt en geen gas geef. Iemand suggesties? zou het toch het wiellager zijn of zou ik het ook ergens anders kunnen zoeken?

DaniR6

Geplaatst door DaniR6 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

heb je ook het loopvlak van de band op oneffendheid gecontroleerd.

groetjes jan.

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

hoi Jan, ja daar had ik idd ook al aan gedacht. De banden zijn vrij nieuw en er is niets afwijkends te vinden op de band. Het geluid klinkt ook niet anders op een ander soort wegdek.
Het is een hol metaaldraaiend achtig geluid Ja moeilijk te omschrijven eigenlijk. Ik heb wel eerder een wiellager versleten gehad bij een auto maar daar zat duidelijk speling in het wiel
en dat was een heel ander geluid. Het vervelende is dat ik niet al rijdend onder de auto kan kruipen om te horen waar het nu precies vandaan komt hehe

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Dani is het niet de beschermplaat achter de remschijf? Of het plastic binnenspatbord langs de band. Succes.

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

De beschermplaat achter de remschijf is het ook niet en daar had ik me al bijna aan open gehaald zo scherp die rand daarvan is. Het wiel loopt ook niet aan.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Buig deze een cm vrij van de schijf ,door de wind komt hij zo tegen de remschijf.Tik er maar eens tegen en hoor of hij tegen de schijf komt. Groetjes.

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

Toch nog even geprobeerd de beschermkap van de remschijf af te buigen maar helaassss nog steeds dat geluid.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Brans hoe ziet de oppervlakten van de schijf er uit . Haal bij twijfel het wiel er af en kijk of de remblokken nog gangbaar zijn. Misschien zie je dan het steentje wat tussen de schijf en de spatplaat zit. Als hij dan toch op de krik staat kan je ook het wiel of naaf draaien. Succes.

DaniR6 (0), 14 jaar geleden

Het is toch het wiellager! Rechtsvoor begint ook kapot te gaan. We gaan er nieuwe lagers in laten persen.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou hopen dat het dan over is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.