Daewoo-Chevrolet 0: Tacuma 1.8 heeft eng lampje met foutcode p0510

Mijn tacuma heeft constant een eng lampje. Ik heb hem al een paar keer laten resetten maar hij blijft terugkomen met een foutcode p0510 (throttle position switch circuit faulty).
Ik merk ook dat hij bij het rustig optrekken een "dipje" heeft rond de 2000 rpm, ik weet niet of dat er mee te maken heeft.
Heeft iemand een idee, ervaring hiermee?

Gr Rodney

P.s. Ik heb ook het tps signaal gemeten en die is bij 1500 rpm 0,4%, bij 2000 rpm 3,9% en bij max 69.9 %. Ik weet niet of dit interessante info is, maar bij deze

Rggoose

Geplaatst door Rggoose (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Resetten helpt niet,storing oplossen dat wel.

thei11316 (0), 10 jaar geleden

Bij deze storing wil het gasklephuis reinigen nog wel eens helpen,of de stekkerverbinding schoonmaken met contactspray,helpt dat niet dan zul je de zwarte doos op het gasklephuis open moeten maken en kijken of meten wat er mis mee is.

Supercharger (0) PRO, 10 jaar geleden

dat hikje is wel normaal doen ze allemaal wel een beetje dat kan je beetje minimaliseren door de adiptieve waardes te resetten in de ecm

Maar voor de foutcode zou ik het gasklephuis vervangen

al 3 keer meegemaakt

Rggoose (0), 10 jaar geleden

[quote=thei11316]Bij deze storing wil het gasklephuis reinigen nog wel eens helpen,of de stekkerverbinding schoonmaken met contactspray,helpt dat niet dan zul je de zwarte doos op het gasklephuis open moeten maken en kijken of meten wat er mis mee is.[/quote]
Bedankt voor je suggestie, kan ik zomaar de stekkerverbinding losmaken zonder dat dit consequenties heeft en waarmee kan ik het gasklephuis het beste reinigen?
Ik zag dat het gasklephuis met vier moeren vastzit, dus dat moet volgens mij geen probleem zijn om die te verwijderen.

[quote=Supercharger]dat hikje is wel normaal doen ze allemaal wel een beetje dat kan je beetje minimaliseren door de adiptieve waardes te resetten in de ecm

Maar voor de foutcode zou ik het gasklephuis vervangen

al 3 keer meegemaakt[/quote]
Ook bedankt voor de tip, maar hoe kan ik thuis de waardes resetten

thei11316 (0), 10 jaar geleden

Die 4 boutjes,dacht 2 boutjes en 2 moeren op een tapeind losmaken,stekker kun je zonder verdere consequenties losmaken,alleen de auto dan niet meer op contact zetten.
Gasklephuis reinigen kun je met remmenreiniger doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet 0 of stel zelf een nieuwe vraag.