Daewoo-Chevrolet Matiz: tikkend geluid.

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb weer eens iets heel raars.
Start ik de motor en is ie koud klinkt de motor perfect echter wanneer de motor op temperatuur komt komt er een raar tikkend geluid.
Het gaat niet superhard maar is wel duidelijk te horen als je buiten staat.
Eerst dacht ik dat het uit de motor kwam maar dat gelukkig niet .
Als ik goed luister lijkt het me uit de dynamo te komen die achter de motor zit, hij laad wel gewoon goed op en heb nooit problemen met electriciteit.
Wat kan het zijn en zou het kwaad kunnen, nogmaals, het is niet echt een hard geluid en rijdt de auto verders prima.

Alvast bedankt Bart.

bart1622

Geplaatst door bart1622 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alberdina (0), 18 jaar geleden

Hee, dat heb ik ook. Bij mijn Matiz hoor je het met een koude motor al en hoe warmer die wordt, hoe luider het geluid. Het zit bij de mijne ergens onder het dashboard, in het midden van de auto. Ik ben ervoor naar de garage geweest, maar ze kunnen het zo 1, 2, 3 niet vinden. Ze vermoeden dat het een kabeltje of zo is, dat ergens tegenaan komt en uitzet met meer warmte. Maar de auto rijdt verder idd (weer) goed, dus heb ik niet zo'n haast met speuren naar de oorzaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.