Daewoo-Chevrolet Nexia: Toerental - leegloop

Bouwjaar: 1996

Ik bezit een Daewoo Nexia van 1996 die ook op LPG (gas) rijdt.
De laatste maand heb ik problemen met het toerental van de wagen,ttz plots draaide hij op 3000/min in leegloop, na een zuivering van de stappenmotor is dat terugebracht naar 1500/min, ondertussen hebben ze na vier keer in de garage geweest te zijn de stappenmotor vervangen door een nieuwe. Toen ik de garage verliet draaide hij op ca 900/min maar de dag daarna was dat opnieuw 2000/min in leegloop, ik krijg er grijze haren van :-(.
Wie kan raad geven, het heeft niets te maken volgens de garage met regelen van het toerental, aan de stappenmoter kan het ook niet liggen die is vernieuwd.
Heeft iemand dit reeds meegemaakt? Help
Roger

Rodger

Geplaatst door Rodger (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

wat voor motor zit er in?

Rodger (0), 19 jaar geleden

Een benzinemotor 1498 cc vermogen 66KW

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

doen de problemen zich ook op benzine voor? zo ja heeft de dealer er een oplossing voor om de motormanagment te resetten.

Rodger (0), 19 jaar geleden

Ja, op benzine en op LPG doet zich dat voor,
Het kan gebeuren dat ik voor een rood licht moet stoppen dan blijft hij op 2000/min draaien, als ik dan de motor stil leg en terug start doet hij meestal normaal ca 900/min en 10 seconden later zonder aan de gas te komen gaat toerental weer omhoog!!
'smorgens na de start wat volgens mij normaal is ca 1400/min,effe later zakt dat naar ca 900 als ik dan begin te rijden begint de miserie.
Ik heb de garagist al verschillende keren met zo een kaske die hij dan ergens op de computer aansluit bezig gezien in de auto en meestal nadien doet de wagen dan normaal tot ik een paar Km verder ben dan is het weer gedaan.
Leuk is het niet, iedereen denkt dat je een beginneling bent die teveel gas geeft!!

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

is de garage een dealer?

Rodger (0), 19 jaar geleden

Ja die garage is een dealer van Daewoo en behoort ook bij die groep AD-garages,

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

die moet waarschijnlijk de goede reset prosedure volgen..

Rodger (0), 19 jaar geleden

Wat bedoel je hier mee?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dat er een speciale manier is om de lfr te resetten en in te leren. dit is bij de dealers bekend. als dit niet gebeurt krijg je deze klachten.

Rodger (0), 19 jaar geleden

Garage Moons b.v.b.a. verdeler van Daewoo(Chevrolet)in Beringen heeft onmiddellijk vastgesteld dat er in de computer twee censoren stuk waren, de TPC censor en de Lambo of Lamba censor, na deze vervangen te hebben was het probleem opgelost. Kostprijs herstelling ¤ 342.

Rodger (0), 19 jaar geleden

We zijn nu meer als één maand verder en sinds de reparatie bij Garage Moons in Beringen - Belgie, tel: 003211423986
zijn er geen problemen meer geweest, de wagen heeft nog nooit zo goed gereden!!
Volgende stukken werden vervangen: Lambda sensor en TPS sensor.
Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.