Daewoo-Chevrolet Matiz: Uitlaat van Matiz zit los

Bouwjaar: 1999

Ik heb een matiz uit 2000 waar ik al heel wat aan heb laten versleutelen. Inmiddels kan ik zelf wel het een en ander controleren. Bij de laatste reparatie is o.a. ook de uitlaat vervangen. Nu schiet die uitlaat telkens los zodat hij gaat rammelen. Ben het beu om telkens langs te garage te gaan. De laatste keer heeft hij hem even op de brug gezet en iets vastgeklikt, meer was het niet. Kan ik dat niet zelf doen? Verder gaan de bougies telkens los zitten zodat er slecht contact gemaakt wordt en hij dan tijdelijk maar op 2 cilinders loopt. Als ik die dingen inspray, zou dat helpen? Ik duw ze nu regelmatig vast.
Misschien domme en simpele vragen maar als vrouw zijnde wordt me dat wel vergeven toch?

luna2010

Geplaatst door luna2010 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

een garage van niks dus...
je zou moeten weten [b]wat[/b] hij "vastklikt" en dan nog is dat niet op straat te doen, want je moet onder de auto zijn.
Moeilijk om zo te zeggen wat er steeds los gaat.
wat betreft de bougies; ik denk dat je de bougiekabels bedoeld welke los gaan zitten...er zit een metalen klemmetje in de kabel die om de bougie heen klemt; je kan proberen om dat klemmetje wat in te knijpen zodat hij beter klemt.
Kan ook dat ze zover weggeroest zijn dat ze niet meer te redden zijn.
In dat geval is het misschien beter om een nieuwe set kabels te kopen, die beter blijven zitten.
Als je ze zelf gaat vervangen, doe dan 1 voor 1 zodat de volgorde van de kabels in stand blijft.
Succes.

mvg.
Hans

amiganut (0), 11 jaar geleden

Ik zou haast denken dat de uitlaat dan uit een van de rubbers valt. Afhankelijk van welk rubber het is zou je er zelf misschien bij kunnen. Echter heeft het een reden dat de uitlaat steeds los schiet. Ik denk dat de uitlaat er slecht onder is gezet en de uitlaatlijn wringt en op die manier zichzelf uit het rubber drukt. Meestal is dat geen makkelijk klusje zonder brug. Maar aangezien je de uitlaat hebt laten vervangen mag je er wel vanuit gaan dat het goed gedaan is en er dus garantie is op (in ieder geval) de montage.

En inderdaad bougiekabels zouden slecht kunnen zijn waardoor ze slecht blijven zitten aan de bougies. Enige blijvende oplossing daarvoor is het vervangen van de bougiekabels. En zoals Hans zegt, bougiekabels 1 voor 1 vervangen zodat de aansluitvolgorde niet verkeerd gaat. Of maak voordat je begint goede duidelijke foto's van hoe alles zit en waar de kabels naartoe lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.