Daewoo-Chevrolet Matiz: verliest koelvloeistof maar lekt niet.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800 cc

koelvloeistof loopt weg alleen je ziet niets lekken. als er een andere koppakking
tussen moet, zijn er belangrijke punten waar ik op moet letten zoals nieuwe distributieriem. o ja er zit ook airco in. wie heeft goede tips b.v.d.jacob.

jacob

Geplaatst door jacob (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Sander02 (0), 16 jaar geleden

Eerst eens een goede diagnose laten stellen. Dus met chemische vloeistof de koelvloeistof op uitlaatgas controleren. Zit er geen gas in, koelsysteem afpersen en kijken of het ergens anders lekt. Zit er wel gas in (dit zou je ook moeten merken aan een hogere druk in het koel systeem, ook bij een koude motor): kop demonteren, afpersen (op scheuren controleren) en indien nodig laten vlakken. Nieuwe kopbouten, pakkingen en distributieriem/rollen monteren, eventueel waterpomp en thermostaat als die nog nooit vervangen zijn en de boel eens lekker doorspoelen. En natuurlijk verse olie/filter en koelvloeistof. Shop even rond bij verschillende (universele) garage's want de prijzen liegen er niet om. O ja bij mijn Nubira zat de airco niet in de weg dus die kon gewoon gevult blijven. Bij Matiz weet ik dit niet.

verrace (0) PRO, 16 jaar geleden

een matiz wil uitwendig wel eens lekken op de expansie vat dop en op de achterzijde bij het inlaatspruitstuk.
(boven de startmotor)
dus eerst goed kijken voor dat je een koppakking laat repareren.
gr.r.

Nic8069 (0) PRO, 16 jaar geleden

mee eens met Verrace: expansievatdop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.