Chevrolet Nubira 2009: Vervangen pakking diff gear cover

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: F16D3, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Allen, het diff gear cover van mijn chevrolet nubira is telkens vettig. Volgens mij is de pakking aan zijn eind. Vervangen lijkt vrij simpel, bouten losdraaien, deksel eraf, pakkingresten verwijderen, nieuwe pakking ertussen en de boel weer monteren. Maar... moet er ook nog olie afgetapt en bijgevuld worden? En hoe tap je af en waar vul je bij?

.
Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c (135) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Monteur Senior (935), 1 maand geleden

Een grote pan eronder dam deze deksel losdraaien er zit geen aftapplug gewoon via de deksel loopt het eruit boutjes losdraaien en deksel kantelen bijvullen kan op twee manieren er zit vlak lamgs de aandrijfas een plug in de bak dat is het niveau je kunt in dit dat olie spuiten totdat het er uitloopt maar je kunt ook de plug eruit draaien dan bovenop de bak via de ontluchtingsnippel olie in laten lopen totdat het bij de plug eruit loopt succes

Vincent86c (135), 1 maand geleden

Hallo, bedankt voor je antwoord. De plug aan de zijkant van de bak zal ik denk ik wel vinden zodra de auto weer op de brug staat. De ontluchtingsnippel bovenop de bak, is dat het zwarte dopje uit bijgaande foto?

Vincent86c (135), 1 maand geleden

Hierbij de foto

Vincent86c (135), 1 maand geleden

...

Monteur Senior (935), 1 maand geleden

Dat is inderdaad een zwart plastik dopje maar dat dopje laat je zitten je draait de bout waarop dit dopje zit los sleutel 17 als ik me niet vergis maar dat zie je wel,en de plug zit bij de korte aandrijfas de linkeras

Vincent86c (135), 3 weken geleden

De plug aan de zijkant van de bak heb ik niet kunnen vinden. Wel zit aan de voorkant van de bak, net onder het oliefilter een zwarte (kilometertelker?)kabel in de bak, bevestigd met een imbus, zie bovenin bijgaande foto, zwarte dop). Is dit de plug die je bedoeld?

.

Vincent86c (135), 3 weken geleden

Bij nader onderzoek denk ik toch dat het deze bout op de foto is met de blauwe stekker erop

Vincent86c (135), 3 weken geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php