Daewoo-Chevrolet Matiz: Verwarming

Bouwjaar: 2000

Beste mensen

Sinds het wat kouder wordt kom ik er achter dat de kachel vrijwel geen warmte afgeeft, eerder dit jaar is een ventiel? afgebroken waardoor het koelwater de hele motor ruimte heeft bevuilt met vies bruin koelwater. Ventiel vervangen, probleem opgelost. Alleen blijkt de kachel niet meer te werken, via deze site naar zelfde problemen gezocht.
Thermostaat vervangen, probleem nog dezelfde, Kees (een veelvoorkomende oplosser op deze site) geeft aan terugloop van radiatorwater moet werken, getest dit loopt prima. Temperatuur van motor loopt nauwelijks op, en ook niet terug bij rijden. Heeft iemand nog suggesties?? Vast bedankt
Groeten Cees Marijs Sorry Ewoud ik blijk onder jou naam zelfde bericht te hebben geplaatst

Cees1561

Geplaatst door Cees1561 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Is hij wel goed ontlucht, of zit er ergens een verstopping in het koelsysteem? Interieurfilter verstopt? Ik zou zeggen thermostaat, maar die heb je al vervangen. (Ik heb trouwens ooit een kapotte nieuwe gehad, daar denk je dus niet aan, maar het kan wel).

verrace (0) PRO, 18 jaar geleden

interieur filter heeft een matiz niet,maar te lang door rijden
met vervuilde (bruine) koelvkoeistof kan onderandere zorgen voor
een verstopte kachel radiateur een een kapote thermostaat.
het "ventiel"zal waarschijnlijk de expasievat dop zijn, deze beginnen dan te lekken door dat de klep in de dop niet meer afsluit.
de oorzaak van de hele elende begint bij het soort koelvloeistof
wat er standaard in zat, deze was van een verkeerde soort.
alles goed door spoelen ,kachelradiateur vervangen,en de thermostaat vervangen komen bij een deawoo dealer regelmatig voor.
gr. rob

cees marijs (0), 18 jaar geleden

Rob en Roel dank voor jullie snelle reactie, ik ga a.s. donderdag eea uitvoeren. Ik blijk niet de enige te zijn met deze malleur.
Groeten Cees

Cees1561 (0), 18 jaar geleden

Alles van beide kanten doorgespoeld, thermostaat, expansievat dop en koelvloeistof vervangen. Verwarming weer als van ouds.
Rob en Roel bedankt voor de waardevolle tips

groet Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.