Daewoo-Chevrolet Matiz: wie weet de oplossing

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

ik heb begin oktober via handelaar een daewoo matiz gekocht.
na 1.5 week begonnen de problemen, als ik langere stukken rijd en ik rem gaat olielampje branden. als ik weer weg reed van stoplicht ing die uit.
en er kwam steeds motorstoring lampje dan stopte de auto er ook mee of ging stotteren.

Ik naar de garage wat het kon zijn geen daewoo garage en die dacht verdeelkap dus laten maken 120 euros.

na 4 dagen zelfde probleem en auto is weer veel gaan roken.
ik naar de daewoo die hem heeft uitgelezen.

code p0110 storing circuit inlaat lucht-temperatuur
p0320 optische storing motor toerental
p1602 start blokkering onjuist icu antwoord

airbag lampje bleef branden code 23 en 24 accuspanning te hoog en te laag

daewoo dacht de onsteking en adviseerde deze te vervangen kosten 374 euro maar nog steeds rookt de auto en na nog geen kilometer hetzelfde probleem oranje lichtje gaat weer branden motorstoring en ook het olielampje

intussen ben ik naast aanschafprijs al 500 kwijt aan reparaties en nog bestaat het probleem... heeft iemand idee want nu opperen ze weer kleppen of zuigerveren weer ongeveer 400-500 euro maar geen garantie dat het dan ook dat is.

inmiddels brand airbag lampje niet meer maar wel dus van de motorstoring en er komt erg veel rook uit de uitlaat. volgens daewoo dealer was het niet de koppakking, deze was volgens handelaar wel voor de apk vervangen door hem. waterpeil gaat niet over de helft wat vaak geval is bij koppakking. wel lijkt de auto veel olie te gebruiken en ik weet niet meer wat te doen, kan niet blijven repararen

susannesworld

Geplaatst door susannesworld (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat het wijs zou zijn om de auto door een onafhankelijke instatie te laten keuren. ANWB Of dekra deze laatste is voor jou volgens mijn het dichtste bij. Je kunt ook een andere daewoo garage vragen of ze willen kijken naar je auto.

Wat ik niet begrijp is dat de problemen pas terug komen na enkele dagen (roken). Heb je al eens olie bijgevuld?
In grote lijnen zou ik kijken naar accu, massa en dynamo staat van de motor.
Vooral het branden van het olie lampje dat ken ik uit mijn suzuki tijd. geen of nauwelijks olie ververst dit kan jaren goed gaan en dan ineens krijg je klachten. Het gevolg was dat wij de motoren moesten openen om vervuiling te verwijderen en het olie zeef schoon maken. Als de auto rookt en er hangt een lichte verbrande olie lucht achter de auto zou het ook best de zuigers kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.