Daewoo-Chevrolet Matiz: Zelf uitlaat vervangen Matiz?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800cc

Eergisteren hoorde ik een zware brom tijdens het rijden. Bij het stoplicht hoorde ik het nog steeds. Toen ik het raampje open deed en een klein beetje gas gaf hoorde ik dat het bij mijn auto vandaan kwam en dat het veroorzaakt werd door een gaatje in de uitlaat.

Thuis even onder de auto gekeken en ik zag alleen maar een bruine pijp en een bruine demper. M.a.w.: de uitlaat is duidelijk aan vervanging toe.

Kan je makkelijk zelf de uitlaat vervangen? Is dat met assteunen te doen? Het betreft hier het midden en / of einddeel.

Bert Pleizier

Geplaatst door Bert Pleizier (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

bijna alle uitlaten zijn bruin
er komt altijd een roestlaagje op
je moet zoeken waar het lek zit voordat je zo maar de uitlaat vervangt(spruitstuk kan ook lekken,of de katalysator)

Strien (0), 11 jaar geleden

Ik heb het vandaag zelf gedaan bij mijn Matiz van 1998 is goed te doen met assteunen. Heb de uitlaat gekocht bij de uitlaatshop voor 346 euro compleet van voor tot achter met alle toebehoren. Alleen de moeren van het uitlaatspruitstuk hadden een andere draad met als gevolg dat de draadeinden ook moesten worden vervangen. Let hier dus op en gebruik zo nodig de oude moeren. succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.